21 Mayıs 2024 Salı

TÜGVA yöneticisi lise öğrencisini taciz etti

TÜGVA'nın İdari ve Mali İşler Sorumlusu Veysel Yıldız lise ikinci sınıf öğrencisi genç bir kadını taciz etti. İş teklifi adı altında lise öğrencisi genç kadını taciz eden Yıldız'ın, "hayır" yanıtına rağmen ısrarını ve tacizini sürdürdüğüne ilişkin yazışmalar ortaya çıktı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaya saçılan belgelerinden sonra şimdi de taciz ile gündem oldu. TÜGVA'nın İstanbul Temsilciliğinin İdari ve Mali İşler Sorumlusu Veysel Yıldız, lise ikinci sınıf öğrencisi genç bir kadını taciz etti.

TÜGVA yöneticisi Yıldız, genç kadına iş görüşmesi adı altında buluşma teklifinde bulunurken hayır yanıtını almasına rağmen, tacizini sürdürdü. Genç kadın lise iki öğrencisi olduğunu söylemesinin ardından, "Kıyafetlerin ve makyajın öyle demiyor ama" şeklinde yanıt vererek tacizi sürdüren Yıldız, genç kadının "Beni mi takip ediyorsunuz siz, bunlar nasıl sözler" demesi üzerine, "Belki ciddi düşünebiliriz, kardeş değiliz sonuçta" şeklinde yanıt veriyor.

Gazeteci Erk Acarer'in duyurduğu taciz olayının ardından açıklama yapan TÜGVA'nın İdari ve Mali İşler Sorumlusu Veysel Yıldız, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. "Benim bu görüntüler de dahil olmak üzere hiçbir zaman ve hiç kimseyle böyle bir yazışmam olmamıştır. Bu namussuzca iftirayı da ancak namus yoksunu korkak montajcı bir firari atar. Senin hakkında hem şikayetçi olacam hem de 3 kuruşluk tazminat davası açacağım 3 kuruşluksun çünkü" diyen Yıldız, gazeteci Acarer hakkında suç duyurusunda bulundu.

LÖB'DEN TACİZE TEPKİ
TÜGVA yöneticisi Veysel Yıldız'ın tacizine birçok kesimden tepki geldi. Kadın örgütleri yaptıkları paylaşımla tacize tepki gösterirken Liseli Öğrenci Birliği de "TÜGVA sorumlusu Veysel Yıldız'ı teşhir ediyoruz! Veysel Yıldız, lise 2. sınıf öğrencisi bir kadın arkadaşımızı sosyal medya aracılığıyla taciz etmiştir.

"Liselileri iktidar yanına yedeklemeye çalışan tacizci TÜGVA'cılara ve liseli kadınların yaşadığı tacizlere karşı mücadeleyi büyütüyoruz!" paylaşımında bulundu.