2 Mayıs 2024 Perşembe

TUAY-DER: Faşist cuntaya boyun eğmeyeceğiz

TUAY-DER, yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "12 Eylül faşist cuntasına ve karanlık çetelere boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve yöneticilerinin evlerine dün sabah saatlerinde yapılan polis baskınında 7 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Harran, derneklerinin kurulduğu günden itibaren hedefte olduğunu söyledi. Dernek baskınlarının ve arkadaşlarının gözaltına alınmasını hukuksuz olduğunu ifade eden Harran, "Salgının toplumsal risklerinin önlenmesi gereken bir dönemde siyasi iktidar gözaltı ve tutuklama furyalarına devam edip yöneticilerimizin hayatını hiçe saymaktadır. 70 yaşındaki yöneticimiz Şafi Hayme gözaltına alınmakla kalınmamış, ev baskınında kendisi ve aile bireyleri kötü muamele-işkenceye maruz kalmışlardır. Kurulduğu günden beri tutuklu ailelerine hukuki ve sosyal destek sağlayan derneklerimizin hedefte olduğu aşikardır. Cezaevlerinde uygulanan hukuksuzlukların kamuoyuna yansıması istenmediğini biliyoruz. Bu sebeplerden ötürü,dernek binalarımız talimatlarla basılmakta, müfettiş denetimlerine tabi tutulmaktadır. Siyasal iktidarın da bildiği gibi derneklerimizin tüm çalışmaları kamuoyunun nezdinde aleni yürütülmektedir" dedi.

Hiç bir somut gerekçeye dayanmayan iddialarla üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını söyleyen Harran, gözaltındakileren derhal serbest bırakılmasını istedi. Harran, "Cezaevlerindeki hukuksuzlukları raporlayan ve kamuoyuna paylaşan derneklerimize adeta düşman hukuku uygulanmaktadır. Bilinsin ki ;12 Eylül faşist cuntası ve 90'lı yılların karanlık çetelerine diz çökmemiş üyelerimiz bu hukuksuz baskılardan ötürü mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerdir. Cezaevlerini gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yürüttüğümüz hak mücadelesinden geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm hak örgütlerine ve demokratik kamuoyunun bu faşizan uygulamalara karşı durması çağrısı yapıyoruz" dedi.