1 Mayıs 2024 Çarşamba

TUAY-DER Eşbaşkanı Güzel ve üyeleri tutuklandı

Diyarbakır'da gözaltına alınan TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel ve yöneticisi Şafi Hayme ile üyeleri Müşeher Ülker "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında önceki gün "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticisi Şafii Hayme ile üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur, Müşeher Ülker ve MEBYA-DER üyesi Hanım Altındağ evlere yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerin ardından dün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 7 kişi katıldıkları eylem ve etkinlikler gerekçesiyle "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla  tutuklama istemiyle 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Adıgüzel, yöneticisi Şafi Hayme ve üyesi Müşeher Ülker'i TUAY-DER faaliyetleri ve aralarındaki  telefon görüşmelerini gerekçe göstererek "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklarken, 4 kişi adli kontrol tedbiri ile serbest bıraktı.