28 Nisan 2024 Pazar

TTB'den Zonguldak Valisi'ne yanıt

Kentte koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarını suçlayan Zonguldak Valisi'ne Türk Tabipleri Birliği'nden "hastalanıp tedavi gören sağlık çalışanları suçlu öyle mi?" yanıtı geldi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın "Sağlık çalışanları bize yük oldu, hem kendilerini hem bizi sıkıntıya soktular" sözlerine TTB'den yanıt ve eleştiri geldi.

"567 hasta içerisinde 137 sağlıkçı var. Sağlıkçılar kendilerini koruyamadılar. Sağlık Bakanlığı her türlü tedbirleri alırken kendilerini hastalardan korudular, birbirlerinden koruyamadılar. Sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı, biz şimdiye geri dönüşü konuşuyor olurduk. Ama hem kendilerini hem bizi sıkıntıya soktular" sözlerine Türk Tabipleri Birliği'nden yanıt geldi.

'HASTALANIP TEDAVİ GÖREN SAĞLIK ÇALIŞANLARI SUÇLU ÖYLE Mİ?'
TTB, Twitter hesabından "Zamanında hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların kabahati yok; hastalanıp tedavi gören sağlık çalışanları suçlu öyle mi?" yazılı bir mesaj paylaştı.

Zonguldak Valisi'nin sözleri büyük tepki topladıktan sonra vali adına özür dileyen bir açıklama daha yayınlanmış ve "kastı aşıp yanlış anlaşılan" ifadeler kullanıldığı belirtilmişti.