5 Mayıs 2024 Pazar

TTB'den tabip odası başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki

Covid-19 ile ilgili açıklama yapan Van ve Mardin Tabip Odası başkanlarının Emniyet Müdürlüklerine çağrılarak ifadelerinin alınmasına tepki gösteren TTB, "Sahip olduğumuz bilgileri meslektaşlarımız ve bütün toplum kesimleriyle paylaşmayı sürdüreceğiz" denildi.

Covid-19 salgınıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği'nin görüşlerini, tabip odalarının ve hekimlerin izlenim ve önerilerini kamuoyuyla paylaşan Van ve Mardin Tabip Odası başkanları Emniyet Müdürlüklerine çağrılarak ifadeleri alındı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin konuyla ilgili açıklamasında, yetkilerini Anayasa'dan ve kuruluş yasasından alan TTB'nin ve tabip odalarının, kamu yararını gözetme ve halkın sağlığı konusunda sorumlulukları bulunduğuna işaret edildi. Açıklamada, bu derece büyük bir salgın hastalıkla karşılaşan toplumun doğru bilgilere ulaşabilmesi için gerekli açıklamalarda bulunmanın, TTB ve tabip odalarının hakkı ve ödevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak; her zaman olduğu gibi, hiçbir baskıya boyun eğmeden ve herhangi bir güç odağından çekinmeden, yasanın bize verdiği görev ve mesleki değerlerimiz uyarınca, sahip olduğumuz bilgileri meslektaşlarımız ve bütün toplum kesimleriyle paylaşmayı sürdüreceğiz" denildi.