19 Mayıs 2024 Pazar

TTB: Zorunlu olmayan üretim durdurulsun

TTB, Bakanlığa gönderdiği yazıda, “Zorunlu olmayan üretim durdurulsun, işyeri hekimlerinin can güvenliği sağlansın” talebinde bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yazı göndererek, salgın boyunca, yaşamsal çalışma alanlarında çalışma koşulları ve çalışma süreleriyle ilgili düzenlemelerin hızla hayata hayata geçirilmesini istedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a gönderilen yazıda, salgın sürecinde fabrikalarda, işletmelerde işyeri hekimliği yapan hekimlerin çok zor şartlar altında ve her an COVID-19 hastalığına yakalanma riskiyle çalıştıklarına dikkat çekildi.

TTB, gıda üretim ve dağıtım, sağlık, tarım ve hayvancılık, ulaşım, enerji, temizlik ile içme ve kullanma suyu gibi toplum için yaşamsal çalışma alanlarında çalışma koşulları ve süreleriyle ilgili düzenlemelerin acilen yapılmasını istedi.

Bakanlığa, bir an önce Sağlık Bakanlığı ile bu sorunları çözmesi gerektiği ve işyeri hekimlerinin kişisel koruyucu malzemelerinin sağlanmasının Çalışma Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.