27 Nisan 2024 Cumartesi

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Gökalp'in karar duruşmasına ilişkin açıklama

Bir itirafçının beyanıyla yargılanan TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Gökalp'in cuma günü görülecek karar duruşmasına çağrı yapan TTB ve İstanbul Tabip Odası, Gökalp'in mücadelesinin yanında olduklarını kaydetti. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in bir itirafçının hakkındaki ifadesi gerekçe gösterilerek yargılandığı davanın karar duruşması 19 Kasım 2021 Cuma günü görülecek. 

TTB sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklama ile İstanbul Tabip Odası ise Cağaloğlu'nda bulunan binalarında düzenledikleri basın toplantısı ile Cuma günü gerçekleşecek duruşmaya dikkat çekti.

FİNCANCI: GÖKALP'İN YANINDAYIZ
"Şeyhmus Gökalp için Adalet" başlıklı çevirimiçi basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve TTB Yüksek Onur Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Fincancı, bundan sonraki dönemlerde kendilerini bu tür açıklamalar yapmak zorunda bırakanları yargı önünde göreceklerine inandığını belirtti. Fincancı, "Gökalp'in yanındayız ve mücadelesini saygıyla selamlıyorum" dedi.

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Irmak Saraç, Gökalp'in suçsuzluğunun açık olduğunu ifade etti. Saraç, "Duruşma savcısı, hiçbir belgeyle kanıtlanmamış iddialar ile Gökalp'in üyelikten cezasını istemiştir. Makul suç şüphesi olmadan dava açmış, mahkeme tarafından toplanan suçun oluşmadığı kanısındaki delilleri değerlendirmemiştir" diye konuştu. Savcının taraflara eşit davranması gerektiğinin altını çizen Saraç, "Böylece tutarlılık sağlanabilir. Savcı yargılanmada herhangi bir tarafın temsilcisi değildir. Savcı, Gökalp davasındaki mütalaasında duruşmaya getirilen delilleri görmezden gelmiştir. Sonuç olarak adil bir yargılama gerçekleşmemiştir" diye konuştu.

Saraç, "Adalet yalnızca hukukun yapılması sırasında değil uygulanması sırasında da gerekir. Bir toplumda adalete güvenin azalması toplum vicdanında yaralara yol açar. Yargılamanın gelinen aşamasında savcının taraflı tutumu nedeniyle endişelerimiz var. Hekimlik değerlerine bağlı Doktor Şeyhmus Gökalp'in adil yargılanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL TABİP ODASI: GÖKALP'E ADALET İSTİYORUZ
İstanbul Tabip Odası'nın basın açıklamasının gerçekleştirildiği salona, "Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'e adalet istiyoruz" pankartı asıldı. Toplantıya İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, İstanbul Tabip Odaları Yönetim Kurulu üyeleri Osman Öztürk ve Osman Küçükosmanoğlu katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, Gökalp'in 2 yıl boyunca ifadeye dahi çağrılmadığını söyledi. Saip, 23 Kasım 2020 günü Gökalp'in çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlattı. Saip, "10 Şubat 2021 günkü ilk duruşmada serbest bırakıldı. Davanın 25 Haziran 2021'de görülen ikinci duruşmasına SEGBİS'le bağlanan itirafçı tanık Gökalp'in örgüt üyesi olduğu ya da herhangi bir yasadışı faaliyette bulunduğuna tanık olmadığını, ifadesinin tutanağa yanlış yazıldığını söyleyerek geri aldı" diye belirtti.

"İtirafçı" tanığın üçüncü mahkemede dinlenmeden, delillerin dosyaya konulmadan savcının Gökalp'in cezalandırılmasını talep ettiğini belirten Saip, "Şeyhmus'un karar duruşması 19 Kasım 2021 Cuma günü Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Gökalp arkadaşımızdır, dostumuzdur, meslektaşımızdır. Hepimiz tanığıyız Şeyhmus'un iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olduğunun. Hepimiz eminiz hiç bir iftiranın Şeyhmus'un beyaz önlüğünü kirletemeyeceğine. Herkes biliyor Şeyhmus'un haksız, hukuksuz bir şekilde yargılandığını. Hepimiz kefiliz Dr. Şeyhmus Gökalp'in suçsuzluğuna" dedi.