19 Mayıs 2024 Pazar

TTB yönetilemeyen pandemi süreciyle ilgili HDP'yi ziyaret etti: Bu mücadelede birlikteyiz

HDP'yi ziyaret eden TTB, salgının daha da yükselmesi karşısında bir eylem kararı alınması gerektiğini kaydetti. TT, bütün destek ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Türk Tabipler Birliği, pandemi ile ilgili gelişmeler konusunda siyasi partilerle yaptıkları görüşmeler kapsamında HDP'yi ziyaret etti. HDP Genel Merkezine gelen TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konsey Üyesi Deniz Erdoğdu'yu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan karşıladı.

Söz alan Fincancı, hükümetin pandemi sürecini de fırsat olarak gördüğünü ve Erdoğan'ın bunu açıkça ifade ettiğini belirterek, "Pandemiye ilişkin daha önce önerilerimiz olmuştu, kayıplar ve salgının hızla yükselmesi karşısında. O gün bir eylem kararı alalım dedik. Yalnızca TTB olarak değil, tüm sağlık meslek örgütleri ve toplumla birlikte eylem kararı almamız gerektiğini düşündük. Toplumun 'yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz' demesinin önünü açmak gerekir. O zaman toplumun tüm bileşenlerine ulaşalım ve bu çağrıyı yapalım demiştik. Zorunlu üretim dışında üretim durmalı, zorunlu üretimde mutlaka dönüşümlü çalışma olmalı, azaltılmış insan sayısıyla ve iyi havalandırılmış ortamlarda çalışılmalı. Maske, mesafe, hijyen tekerlemesi doğru bir tekerleme değil; maske, mesafe ve havalandırma olmalı. Çünkü havalandırma olmayan ortamlarda asıl bulaşının çok yoğun olduğunu biliyoruz. Şimdi bir işçi sınıf hastalığı olduğunu biz biliyoruz bu salgının. İşçi sınıfı çalışmak zorunda. Beyaz yakalı evinde çalışıyor, sermaye için bu büyük bir kar alanı haline gelmiş üstelik" dedi ve yapacakları eylemlere bütün kesimlerin destek vermesini istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "Siyasiler, sağlık örgütleri eğer hepimiz bu meselede bir araya gelemezsek, gerçekten geleceğimizin yok olmasına birlikte sebep olacağız. Açıkçası dün açıklanan kısmi kapanma koşullarının şu anki mevcut durumu düzeltmeyeceğini düşünüyorum. AKP hükümetinin artık pandemi sürecini yönetemediğini de biliyoruz. O yüzden iş bizlere düşüyor. Toplumla birlikte bu işin üstesinden nasıl gelebiliriz, bunun mücadelesini nasıl verebiliriz, şimdi bunun çalışmasını başlatmamız lazım. Bugün bir aşı meselesi bile bir muammaya dönüşmüş durumda. Sağlık çalışanlarının ve eğitim emekçilerinin büyük bir çoğunluğunun aşıdan yoksun olduğunu biliyoruz. İşçilerin, kadınların, çalışanların aşıdan yoksun olduğu bir dönemde hastalığın yayılması elbette daha fazla olacaktır" dedi. Buldan HDP olarak başından beri TTB ve sağlık meslek örgütlerinin açıklamalarını esas aldıklarını belirtti ve "Bu mücadelede birlikteyiz, sizin yanınızdayız" dedi.