6 Mayıs 2024 Pazartesi

TTB ve SES, sağlık yasasına karşı Kuğulu Park'ta buluşacak

TTB ve SES, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ihraç olmuş ve güvenlik soruşturması ile işe başlaması engellenmiş tüm hekimler ve sağlık emekçileri ile 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00'da Ankara Kuğulu Park'ta buluşacak.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na gönderilen Sağlık Torba Yasa Teklifi'ne karşı mücadeleyi sürdürüyor.
 
TTB ve SES, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ihraç olmuş ve güvenlik soruşturması ile işe başlaması engellenmiş tüm hekimler ve sağlık emekçileri ile 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00'da Ankara Kuğulu Park'ta buluşarak, hekimleri cezalandırmayı esas alan, işsizlik, yoksulluk ve açlıkla tehdit eden, meslek örgütlerini yok sayan antidemokratik düzenlemeyi protesto edecek.
 
TTB ve SES'ten yapılan açıklamada, "Tüm çabalarımıza rağmen haklarında meslek icrasının yasaklanmasını gerektiren bir suçtan dolayı mahkemeler tarafından verilmiş bir ceza olmayan hekimlerin, hekimlik yapmalarının engellenmesi hukuka ve insan haklarına aykırı bir biçimde sağlık komisyonunda kabul edilmiştir. Bu yasaya karşı TTB ve SES olarak mücadeleye devam edeceğiz" denildi.