8 Mayıs 2024 Çarşamba

'TTB mücadelesi kadın sağlığının korunup geliştirilme mücadelesidir'

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ile Ankara Kadın Platformu, TTB'yi savunmak ve kadınların sağlığının korunması için mücadeleyi büyüteceğini duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve Ankara Kadın Platformu, TTB'yi savunmak ve kadınların sağlığının korunması için mücadeleyi büyüteceklerini duyurdu.

Eylemdde konuşan Dr. Derya Bulgur, TTB'nin tarihi boyunca iktidarlar tarafından hedef alındığını hatırlatarak "Çünkü TTB ölüm cezalarına, savaşlara, eşitsizliğe, mesleğimizin değersizleştirilmesine ve haklarımızın gasbedilmesine karşı durarak yaşamdan yana, halktan yana, emekten yana tutumundan bir gün bile geri adım atmamıştır. Bugün de TTB'nin değerleri AKP ve ortaklarını rahatsız etmektedir" dedi.

TTB'nin kadın katillerine karşı kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi verdiğini, kadın sağlığını koruma ve geliştirme amacı güttüğüne işaret eden Dr. Bulgur "Kadınların kazanımlarına sahip çıkma İstanbul Sözleşmesi'nden ve 6284 sayılı Kanun'dan vazgeçmeme ısrarıdır. Eve sığdırılmaya karşı sokakları terk etmeyen kadınların yanı başında olmaktır. Nefret politikalarını körükleyenlere karşı LGBTİ+'lar vardır demektir. Tarikatlarda çocuk istismarlarına karşı sessiz kalmamaktır. Cinsiyetçi tıp eğitimini değiştirme hedefidir. Ücretsiz HPV aşısı talebidir. Kadınların nitelikli üreme sağlığına ücretsiz erişim mücadelesidir. Her kadının sağlıklı koşullarda, güvenli ve ücretsiz kürtaj hakkını savunmaktır" diye konuştu.

Özellikle pandemide halktan gizlenenleri, söylenen yalanları açığa çıkaran TTB'den intikam alınmak istendiğini dile getiren Dr. Bulgur "Ancak TTB, Dr. Aynur Dağdemir'i öldüren sistemin karşısında hastanede, intörn doktor Nidanur Nergiz'in adalet arayışı için mahkeme salonunda, Akbelenli kadınların yanında ormanda, feminist gece yürüyüşlerinde sokaklarda, Hatay'da, Adıyaman'da çadırlarda yaşamın olduğu her yerde yaşamdan yana tutum almıştır, almaya devam edecektir. Biz kadın hekimler ve bugün burada olan tüm kadınlar 'TTB'nin mücadelesi kadınların mücadelesidir' diyor, kadınlar olarak bu mücadeleyi büyüteceğimizi bir kere daha deklare ediyoruz" dedi.