1 Mayıs 2024 Çarşamba

TTB: Koronavirüse karşı sağlık kuruluşlarındaki koruyucu ekipman eksiklikleri giderilmelidir

Sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığı belirtilen TTB, "Sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir" diye kaydedildi.

Van'da yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve koronavirüs hastalığı şüphesi ile karantina altına alınan kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığını, koronavirüse ait bir bulguya rastlanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, "Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın yerel yönetimlerle de işbirliği yapmasının değerli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir" diye belirtildi.

Hastalığın tanısı acil olduğundan etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulmuştur" diye kaydedildi.