4 Mayıs 2024 Cumartesi

TTB il il koronavirüs verilerini paylaşmaya başladı

İl il elde ettikleri koronavirüs vakalarını açıklayan TTB, İstanbul'da 100'den fazla hekim ve sağlık çalışanının enfekte olduğunu duyurdu.

Türk Tabipler Birliği (TTB), resmi twitter hesabından il il yeni tip koronavirüs (Covid-19) raporlarını yayınlamaya başladı.

ADANA 
Koronavirüs nedeniyle Adana'da sağlık raporunda, yaklaşık 550 kişinin Covid-19 teşhisi veya şüphesiyle yattığını belirten TTB, 63 yoğun bakım hastasından 15'i entübe, 2'sinin taburcu olduğunu 4 hekim ve 12 sağlık çalışanının da koronavirüs şüphesi ile takip edildiğini duyurdu.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da da yaklaşık 150 kişinin Covid-19 teşhisi veya şüphesiyle yattığını belirten TTB, 6 yoğun bakım hastasının olduğunu ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İSTANBUL
İstanbul'daki kamu hastaneleriyle ilgili son iki haftalık süreçte derledikleri bilgiler noktasında Mart 2020 günü itibarı ile İstanbul'daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Covid-19 tanısıyla yatırılarak izlenen/tedavi edilen hasta sayısının 2 binin üzerinde olduğu belirtilirken, İstanbul'daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Covid-19 tanısıyla yoğun bakım ünitelerine yatırılan vaka sayısı 200 üzerinde olduğu duyuruldu.

TTB ayrıca İstanbul'da 100'den fazla hekim ve sağlık çalışanının da enfekte olduğunu açıkladı. 

URFA
Urfa'daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70'e yakın şüpheli hasta takip edildiğini ifade eden TTB, 6 pozitif hasta izlendiğini duyurdu. 

İZMİR
İzmir'de elde ettikleri verileri de paylaşan TTB, "Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitifler vakalar dahil hasta sayısı 700" açıklaması yaptı.

İzmir genelinde 9 Aile Sağlık Merkezi (ASM) Covid-19 şüpheli vakalar nedeniyle bir süreliğine kapatıldığını kaydeden TTB, etkilenen hekim ve sağlık çalışanlarının tedaviye veya evlerinde izolasyona alındığını belirtti.