24 Nisan 2024 Çarşamba

TTB: Dr. Özlem Yağdıran'a linç kampanyası sona erdirilsin

TTB, Giresun'da Yusuf Topal'ın ölümü nedeniyle açığa alınan Dr. Özlem Yağdıran ile ilgili açıklama yaparak sosyal medyada hekime yönelik tehdit ve hakaretlerle birlikte linç kampanyası başlatıldığını ifade etti. Açıklamada, kullanılan dil ve yöntemin hak aramanın dışına çıktığı, hedef gösteren, yok etmek isteyen bir şiddet dili haline dönüştüğü vurgulandı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ölümünün ardından açığa alınan Dr. Özlem Yağdıran ile ilgili açıklama yaptı.
 
"Dr. Özlem Yağdıran görevine iade edilsin, Linç kampanyası sona ersin" denilen açıklamada "Yusuf Topal ile hasta muayene edilmeden ilaç yazılamaması nedeni ile başlayan tartışma, polisin sert müdahalesi sonrası Topal’ın yaşamını yitirmesi ile acı bir şekilde sonuçlanmıştır. Türk Tabipler Birliği olarak Yusuf Topal’ın yaşamını kaybetmesinden duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha ifade etmek isteriz" diye belirtildi.
 
Açıklamada, "Aile sağlığı merkezinde görevli meslektaşımızla ilgili, görevini etik ve hukuksal çerçevede yürütmesine karşın, hasta yakınının sağlık merkezi dışında polis müdahalesi sonrasında gerçekleşen ölümü nedeni ile günlerdir bir linç kampanyası sürdürülmesini kesinlikle kabul etmiyoruz" denildi.
 
Dr. Yağdıran'ın hasta muayene edilmeden ilaç yazılması durumunda oluşabilecek riskleri Yusuf Topal'a anlattığı, ancak zamanla Topal'ın tutumunun diğer hastaları muayene etmeyi zorlaştırdığı ve nedenle 11.00'da polisin arandığı belirtilerek "Polisin gelmesinden sonra, aile sağlığı merkezi dışında gelişen ve ne yazık ki Yusuf Topal’ın ölümü ile sonuçlanan olaylarla hekimin bir ilişkisi yoktur ve bu gelişmelerden kendisi de son derece üzüntülüdür" diye kaydetti.
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE DÖNÜŞÜYOR
 
Sosyal medyada hekime yönelik tehdit ve hakaretlerle birlikte linç kampanyası başlatıldığı ifade edilen açıklamada, kullanılan dil ve yöntem hak aramanın dışına çıktığı, hedef gösteren, yok etmek isteyen bir şiddet dili haline dönüştüğü vurgulandı.
 
Dr. Yağdıran'ın açığa alınması hukuksal ve idari dayanaktan uzak ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasını da talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren TTB, "Meslektaşımıza karşı yürütülen linç kampanyasını son derece yanlış ve tehlikeli bulduğumuzu, buna karşı her türlü hukuksal girişimi başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.