27 Nisan 2024 Cumartesi

TSP etkinliğinde hasta tutsaklarla dayanışma çağrısı

Tutsakların Sesi Platformu Londra'da düzenlediği etkinlikte, hasta tutsaklar ve devrimci tutsaklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle etkinlik düzenlendi. Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından Millfıed Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinlikte, Tiyatro İmge'nin Benim Adım oyunu sahnelendi.

Etkinlikte söz alan TSP temsilcisi, sömürü, yoksulluk, baskı, savaş, yıkım, doğanın talanı, kadın katliamı, LGBTİ+ düşmanlığı ve ırkçılığa karşı mücadele edenlerin tutsak edildiğini hatırlattı.  Devrimci tutsaklara yönelik işkence, tecrit, iletişim yasakları, tahliye engelleri gibi bir dizi saldırı gerçekleştirildiğini kaydeden TSP temsilcisi, "Faşizmin izlediği politika hapishanede devrimci tutsakları katletme politikasıdır" dedi.

Hasta tutsakların tedavilerinin engellendiğini, tahliye edilmediklerini belirten TSP temsilcisi, hastane sevkinde çıplak arama, ağız içi arama dayatıldığını, bu onur kırıcı saldırıyı kabul etmeyen tutsakların tedavi edilmeden hapishaneye getirildiği bilgisini verdi.

Hasta tutsaklar ve tüm tutsakların sahiplenilmesinin önemine vurgu yapan TSP temsilcisi, "Tutsakların Sesi Platformu olarak, devrimci tutsakların daracık hücrelerinde insani değerleri, devrimci onurları ve kişiliklerini korumak için gösterdikleri direnişin sesini, onların düşüncelerini, duygularını, selamlarını ve çağrılarını sizlere ulaştırmaya çalışmaktayız. Çıkardığımız Özgür Düş Postası bültenimizde onların zor koşullarda yazdıkları mektuplarla gönderdikleri sevgilerini ve selamlarını bulacaksınız. Yazdıkları kitaplarda onların bilgeliklerini göreceksiniz. Tutsaklara yazacağınız bir mektubun tutsaklar açısından önemi büyüktür" diyerek, tecridi parçalamak için tutsakların yanında olma çağrısında bulundu.

Konuşmanın ardından Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde çalışmalarını yürüten Tiyatro İmge'nin "Benim Adım" oyunu sergilendi. Ayşenur Demir'in sahnelediği oyunun ardından sanatçı Ali Tekbaş sahne aldı.

Etkinlik, "Hasta tutsakları daha fazla sahiplenelim" çağrısıyla son buldu.