18 Mayıs 2024 Cumartesi

Trendyol'da 'Muhteşem Ramazan Direnişi' başladı

Trendyol patronlarının taleplerini görmezden geldiğini belirten Trendyol Express Şube Temsilcileri, bundan sonraki süreçte kamyon indirme ve elleçme olaylarını yapmayacaklarını duyurdu. Açıklamada, "Muhteşem Ramazan Direnişini bu vesileyle başlatıp sayın iş ortağımızın bayramını erkenden kutlamış oluyoruz. Hayırlı olsun" denildi. 

Trendyol Express Şube Temsilcileri, patronların taleplerini gözardı ettiklerini ve sözleşmeden gelen haklarını kullanarak bugünden itibaren "Muhteşem Ramazan Direnişi"ni başlattıklarını duyurdu. 

Sosyal medyadan yapılan açıklamada Trendyol Express ile yapılan sözleşmenin 3. maddesi ve alt maddelerinde yapılacak işlerin belirtildiği ifade edildi, "Bu maddelerde, ürünleri zimmet alma işleminden sonra dağıtımdan sorumlu olduğumuz ve ilave olarak iade toplama işlemleri yapabileceğimiz yazılmıştır" denildi. 

'PROTESTO EDİYORUZ'
Açıklamada, "Telefonunuzda bulunan programa yüklenen işler dahilinde; yapacağımız iş dağıtım ve toplamadan ibarettir. Kamyon indirme çuval toplama ya da elleçme gibi şube çalışanları tarafından yapılması gereken işlerden bizler mesul değiliz ve bu işleri yapmamak en doğal hakkımız. Çünkü kamyon indirme esnasında başımıza gelecek yaralanmaya da sakatlanma gibi durumlarda Trendyol Express sorumlu değildir. Oluşacak uzun soluklu sakatlanma gibi durumlarda dağıtım yapamayacak durumda olursanız maddi yönden büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Artan maliyetler karşısında paket fiyat ücretlerinin tekrar değerlendirilmesi ve mazot desteği gibi isteklerimizde gözardı ediliyor. Bunun üzerine lojistik sorunsalları sebebiyle maliyetlerimizi günden günden artıyor. Bu konuları görüşme talebimiz olsa da üst yönetim hiçbir şekilde randevu vermiyor. Bu durumda 2. slot konusu ve şubelerin geç açılması konusu ayrıca bu gibi konularda iş ortağımız denilen bizlerin hiçbir şekilde fikri alınmamasını protesto amacıyla bundan sonraki süreçte kamyon indirme ve elleçme olaylarını yapmayacağımızı şube personeline bildiriyoruz" denildi. 

'İŞ ORTAĞIMIZIN BAYRAMINI ERKEN KUTLADIK'
İlerleyen süreçte Trendyol Express yönetiminin fikirlerini dinlemeden hareket etmemesi gerektiğini anlamaları için ilk hareketimiz yasal olarak bu yönde başlattıkları duyurulan açıklamada, "Eğer şube personeli tarafından haklı isteğiniz farklı yönlere çeklierek sizlere mobbing uygulanmaya çalışılırsa bunu hem etik@trendyol.com adresine hem de bizlere bildirmenizi rica ediyoruz. Muhteşem Ramazan Direnişini bu vesileyle başlatıp sayın iş ortağımızın bayramını erkenden kutlamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

Foto: Arşiv