23 Nisan 2024 Salı

Trendyol'da çalışan kuryeler eylem yaptı

İstanbul'da Trendyol'da çalışan yüzlerce moto kurye ve şoför, yüzde 11'lik sefalet zammına itiraz etmek için Maslak'ta bulunan Trendyol binasının önünde toplandı. İşçiler, kontak kapatarak 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

İstanbul'da Trendyol bünyesinde çalışan yüzlerce moto kurye ve şoför, 2022 yılı için yapılan ve Mart ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 11 oranındaki ücret zammına itiraz etmek için kontak kapattı. Trendyol'un Maslak'ta bulunan binasının önünde toplanan işçiler, "Yönetim uyuma" sloganları attı. İşçiler açıklanan resmi enflasyonun yüzde 30'u aştığı, asgari ücrete yüzde 50 zam geldiği koşullarda, şirketin 'yüzde 11'lik zam teklifini' kabul etmediklerini dile getirerek, iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Nakliyat-İş Sendikası, yayınladığı açıklamada "TÜİK'e göre yıllık enflasyonun yüzde 36,08, ENAG'a göre göre yüzde 82,65 olduğu benzin, mazot v.b. petrol ürünlerine yapılan zamların bu yılda yüzde 200'ü geçtiği bu ortamda, Trendyol'da çalışan moto kuryeler açlığa mahkum edilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

Nakliyat-İş Sendikası, Trendyol, Yemeksepeti, Getir, Hepsiburada ve diğer işletmelerde çalışan moto kuryelerle dayanışma içinde olduklarını belirtti ve bütün moto kuryeleri Nakliyat-İş'te örgütlenmeye çağırdı.