27 Nisan 2024 Cumartesi

Trans kadınların yaşadığı evler mühürlendi, tepkilerin ardından kaldırıldı

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Küçük Bayram Sokak'ta trans kadınların yaşadığı evler polis tarafından keyfi şekilde mühürlendi. Daha sonra mühürler sökülerek evler yeniden açıldı.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Küçük Bayram Sokak'ta trans kadınların yaşadığı evler polis tarafından keyfi şekilde mühürlendi. Ancak sokakta yaşayan kadınların tepkisi, aktivistlerin ve avukatların desteğiyle mühürler sökülerek evler yeniden açıldı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası twitter hesabından yapılan açıklamada "Onur Yürüyüşü'nden 2 gün sonra bugün 17.00 gibi mühürlenen evler, sokakta yaşayan kadınların direnci, aktivistlerin ve avukatların desteğiyle yeniden açıldı. Hukuksuzluklarınız, zorbalıklarınız bizi yıldıramaz. Asla yalnız yürümeyeceğiz!" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Küçük Bayram Sokak'ta yaşayan trans kadınlardan aldığımız bilgiye göre, polis ekipleri Bayram Sokak'taki evleri mühürleyerek sokağı kapatmaya çalışıyor. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu olay tesadüf değil! Evlerimizi de, sokaklarımızı da terk etmiyoruz!

"Küçük Bayram Sokak'taki evlerden en az 3'ü mühürlendi. Kararı sadece telefondan gösteren polis, içeri girmek için avukatları beklemeyeceğini söylüyor.

"Trans kadınların yoğun olarak yaşadığı Küçük Bayram Sokak'a gelen polisler, evleri mühürleyip sokağı kapatmaya çalışıyor. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu hukuksuz saldırının karşısında, trans kadınların yanındayız! Evleri de sokakları da terk etmiyoruz.

"Mühürlenen 3 evden ikisi açıldı. Evlerden birinin muhatabı henüz bulunmadığı için mührü de kalkmadı."