25 Nisan 2024 Perşembe

Trafikte hamile kadına saldıran erkeklerin duruşması görüldü

Hamile kadının aracına saldıran Hasan ve Hüseyin Sel'in tutuksuz olarak yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, iki erkek hakkında takipsizlik kararı verildi. 

Trafikte hamile bir kadının aracına saldıran Hasan ve Hüseyin Sel'in tutuksuz olarak yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Pendik E-5 Karayolu'nda 7 Temmuz'da Hüseyin Sel ve Hasan Sel, içinde hamile bir kadının da bulunduğu araca saldırmış, aracın dikiz aynasını kırmışlardı. Saldırının ardından haklarında "kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma", "mala zarar verme" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 20'şer yıl hapis istemiyle dava açılan Seydioğlu Baklavaları'nın sahibi Hasan ve Hüseyin Sel ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Kartal'daki Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Hüseyin Sel ve müştekilerden Yunus Emre Bahçıvan ile tarafların avukatları katıldı. Sanıkların avukatı Devrim Dinç, duruşmanın kapalı oturumda görülmesini istedi. Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddine karar verdi.

MÜŞTEKİ AVUKATI: MÜVEKKİL OLAYDAN SONRA PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ
Müşteki avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan, sanıklar hakkında, "trafik güvenliğini tehlikeye sokma", "kasten yaralamaya teşebbüs" ve "hakaret" suçlarından yeni bir suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, bu davanın yeni soruşturmanın sonucuna kadar bekletilmesini istedi. Müvekkillerinin olaydan sonra psikolojik tedavi gördüklerini kaydeden avukat Abdullah, "Bu yönde yapmış oldukları harcamalar vardır. Hem maddi hem de manevi zararları vardır. Maddi zarar yönünden bir belirleme yapmadık, ayrıca bir tazminat davasının konusu olabilir" diye konuştu.

Sanıkların avukatı Devrim Dinç de suç duyurusuna konu yapılan suçlamalarda müvekkilleri hakkında takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Müştekilerin sanıklar hakkında yaptıkları yeni suç duyurusuna ilişkin dosyanın bir örneğinin istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.