7 Mayıs 2024 Salı

Toğrul: Operasyonlar HDP'yi çalıştırmama girişimidir

HDP'ye dönük Antep'te yapılan gözaltı saldırısına tepki gösteren HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, operasyonun HDP'yi kriminalize etmek ve işlevsiz kılmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep'te HDP'lilere dönük yapılan gözaltı saldırısına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Toğrul, HDP'ye dönük baskılara dikkat çekerek, her gün HDP'ye dönük bir siyasi operasyonla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Toğrul, "Ya kayyum ya da gözaltı haberleriyle AKP-MHP ittifakının hedefinde bugün Antep ilimiz vardı. Sabaha karşı 50 arkadaşımız hakkında sosyal medya ve HDP'nin eylem ve etkinliklerine katıldıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı. Arkadaşlarımızın kapıları kırılarak içeriye girildi. Şu saat itibariyle il binamızda hala aramalar devam ediyor. Anlaşılıyor ki ellerinde bir delil yok ve bir delil yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

'HDP'Yİ ÇALIŞTIRMAMA GİRİŞİMİDİR'
Operasyona ilişkin Antep Valiliği'nin "algı operasyonu" yaratmaya çalıştığını belirten Toğrul, "Valilik yerel basına bir başlıkla haber servis ediyor. Dron, tank, panzer eşliğinde devasa bir KCK/PKK operasyonu şeklinde servis ediyor. Defalarca bu operasyonlar yapılmasına rağmen arkadaşlarımız ya hiç mahkemeye çıkarılmıyor ya da ilk mahkemede serbest bırakılıyor. Terör adı altında partimizin eylem ve etkinliklerine katılmak suç olarak gösterilmek isteniyor. Ancak gerçek HDP'yi kriminalize etmeye, HDP'yi fiilen çalıştırmama, işlevsiz bırakma girişimidir. Geçmişte ve şu anda siyaset yapan, partimizde çalışan çaycı, il ve ilçe Eşbaşkanlarımız, HDP'ye gelmiş herkes ile ilgili gözaltı işlemi yapılıyor. Bunların kabul edilebilir bir yanı yok" şeklinde konuştu.

'ÇÜRÜME BAŞLAMIŞTIR, AKP-MHP YENİLECEKTİR'
Toğrul, konuşmasına şöyle devam etti: "AKP-MHP ittifakı en büyük rakibini kolluk ve yargı gücüyle diskalifiye etmeye çalışıyor. Bizimle siyaseten baş edemeyenler kolluk ve yargıyı kullanarak yenmeye çalışıyor. Ama tüm bu olumsuz tablonun yanında, yıllardır gözaltılar. İşkenceler, irade gaspları HDP'yi kendisini ve halkın iradesini savunmaktan asla alı koymadı. Antep'te sanıyorlar ki HDP il binasını bu şekilde kapatırız. Süleyman Soylu bunun işaretini vermişti. Ama biz her gün daha büyüyerek onların karşısında, onların siyasetini boşa çıkarıyoruz. Emin olsunlar ki bu asla HDP'deki faşizme karşı, AKP-MHP ceberrut ittifakına karşı bizi mücadeleden alı koymayacak. Çürüme başlamıştır, AKP-MHP ittifakı yenilecektir. Öfkeliyiz, tepkiliyiz ama bir o kadarda inançlıyız."