2 Mayıs 2024 Perşembe

'TOGG araba fabrikası şantiyesinde sıcak su yok, yemek sırası çok'

Gemlik'e bulunan TOGG araba fabrikası inşaatında işçiler öğle molalarını yemek sırasında ayakta geçirmek zorunda kalıyor. Konuşa ilişkin açıklama yapan İnşaat-Sen, "Yapı Merkezi şirketi ve TOGG yetkilileri, derhal şantiyedeki yemek ve su sorunlarını çözmek zorundadır" dedi.

Bursa Gemlik'te yapımı devam eden TOGG araba fabrikası inşaatında işçiler öğle molalarını yemek sırasında ayakta geçirmek zorunda kalıyor. 

Yapı Merkezi şirketine ait şantiyede yemekhanenin yetersiz olmasından kaynaklı işçiler tüm öğle molasını sıra bekleyerek geçiriyor. Ayrıca iki gündür sıcak su olmamasından dolayı mesaiden sonra duş alamadıklarını belirten işçiler, birçok işçinin soğuk suyla duş almak zorunda kaldığı bildirildi.

İşçiler, yetkililere defalarca durumu bildirmelerine rağmen şantiye yönetimi eksikleri gidermek için bir adım atmadı.

Şantiye koşullarının iyileştirilmesinin zorunlu olduğunu belirten İnşaat-Sen yaptığı açıklamada "Şantiyelerdeki koşulların iyileştirilmesi bir lütuf değil zorunluluktur. Şantiyeler esir kampı değil her sabahın şafağında çalışmaya başlayan inşaat işçilerinin, çalıştıkları süre boyunca yaşam alanıdır. Yapı Merkezi şirketi ve TOGG yetkilileri, derhal şantiyedeki yemek ve su sorunlarını çözmek zorundadır" dedi.