2 Mayıs 2024 Perşembe

TOFAŞ koronavirüs nedeniyle üretime iki hafta ara veriyor

Otomotiv firması TOFAŞ, 3-20 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceğini açıkladı. Ancak açıklamada işçilerin ücretli izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda bilgi yer almadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Bursa'da birçok fabrika üretime ara verdiğini duyurmuştu. Otomotiv şirketlerinden TOFAŞ da 3-20 Nisan tarihleri arasında üretimi durduracağını açıkladı. Ancak açıklamada, işçilerin ücretli izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda bilgi verilmedi.

TOFAŞ CEO'u Cengiz Eroldu tarafından işçilere gönderilen mailde; "Hepinizin hem kendiniz hem de sevdikleriniz için endişeli olduğunuzu biliyorum. Bu kaygılara rağmen, emeğinizi ortaya koyarak, çalışarak, üreterek, kurumunuzun yanında durdunuz. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Halka açık bir şirket olmamızın getirdiği sorumlulukla, fabrikamızda 3 Nisan Cuma akşamı mesai bitiminden itibaren 20 Nisan tarihine kadar iki hafta süreyle üretime ara vereceğimizi Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdik. Hemen akabinde de sizlerle paylaşıyorum" denildi.

Üretime ara verilen süre zarfında, şirketin Egea Facelift proje ekibinin sağlık çalışanlarına destek için koruyucu ekipman üretiminde görevli çalışanların, bayiler ve servislerin çalışmayı sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, "Ramazan erzaklarını bu yıl erkene çekerek, dağıtımı 8-9 Nisan'da yapmak için çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.