24 Nisan 2024 Çarşamba

TMMOB'dan Yunanistan Teknik Odası'na dayanışma mesajı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Yunanistan Teknik Odası (??????? ???????????? ???????-TEE) Başkanı Stasinos Giorgos'a dayanışma ve destek mesajı gönderdi.
Yunanistan'da yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangınla ilgili olarak TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Yunanistan Teknik Odası (Τεχνικ? Επιμελητ?ριο Ελλ?δας-TEE) Başkanı Stasinos Giorgos'a dayanışma ve destek mesajı gönderdi.
 
Emin Koramaz tarafından gönderilen mesaj şöyle:
 
"Sayın Başkan Stasinos,
 
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği olarak, 24 odamız ve 536.898 üyemiz ile birlikte Yunan halkının derin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Yunan halkına baş sağlığı diliyor, yaralıların en kısa zamanda iyileşeceğini umuyoruz.
 
Türkiye ve Yunanistan halkları yüzyıllar boyunca ortak bir coğrafyayı ve kültürü paylaştılar ve birbirlerine benzeyen kültürler inşa ettiler. Ortak figürler ve değerler büyük felaket dönemlerinde daha güçlü ve canlı hale geliyor. 17 Ağustos 1998 depreminde Yunan ve Türk halkının nasıl birleştiğini gördük.
 
Bugün de Yunan halkıyla omuz omuza duruyoruz.
 
TMMOB ve üyelerinin yangın ve benzer afetlerin önlenmesine, doğal ve sosyal yaralarının sarılmasına yönelik ortak girişimlere katılmaya ve destek olmaya hazır olduğumuzun TEE (Yunanistan Teknik Odası) yönetimi ve üyeleri tarafından bilinmesini isteriz.
 
Dostça selamlar."