19 Nisan 2024 Cuma

TMMOB: Yunanistan halkının yanındayız

Yunanistan'da en az 74 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Yunanistan halkının yanındayız" dedi.
Yunanistan'da devam eden ve resmi rakamlara göre şu ana kadar 74 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınına ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz açıklama yaptı.
 
"Yunanistan halkının yanındayız" diye belirten Koramaz, "Yunanistan'ın Attika bölgesinde 23 Temmuz'da başlayarak hızla yayılan orman yangını yüreklerimizi sızlatıyor. İki gündür devam eden yangında hayatını kaybeden aralarında çocukların da bulunduğu 74 kişinin acısını paylaşıyoruz" diye kaydetti.
 
Uzun yıllar boyunca ortak bir coğrafyayı, ortak bir kültürü paylaşan Türk ve Yunan halkları arasında derin bir duygu birliği bulunduğunu ifade eden Koramaz, "Bu duygu birlikteliği özellikle büyük felaket anlarında kendisini hissettirmektedir. 17 Ağustos Depremi sonrasındaki arama-kurtarma ve yardım faaliyetleri sırasında en açık biçimde gördüğümüz bu güçlü birlik, iki ülke halkının arasında dayanışma köprülerinin oluşmasını sağlamaktadır" dedi.
 
Son yılların en büyük yangın felaketinin önüne geçilmesi, yangının yarattığı doğal ve toplumsal yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Koramaz, "Başta hayatını kaybeden insanların aileleri olmak üzere tüm Yunan halkına başsağlığı diliyoruz" diye belirtti.