25 Nisan 2024 Perşembe

TMMOB Mardin'de taşınmazların satılmasına itiraz etti

TMMOB Mardin İKK, kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde belediyeye ait 18 taşınmazını satılığa çıkarmasına karşı Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz başvurusu yaptı.

TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu, kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde satılığa çıkardığı 18 taşınmaz için yazılı açıklama yaptı. Kamu alanlarının satılığa çıkarılmasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, karara itiraz edildiği ve kanuni olarak sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.

Satışa çıkarılan tarla ve arsa vasıflı taşınmazlar arasında, eğitim, sağlık ve kültürel tesis alanlarının da bulunduğu belirtilen açıklamada, "İlgili kamu alanlarının satılması durumunda kamusal alan kullanım erişimleri kısıtlanacaktır" denildi. Söz konusu parsellerin imar planı revizyonu aşamasında satışa çıkarılmasının beraberinde kimi soru işaretlerini de akıllara getirdiği kaydedilen açıklamada, "2019 yılında seçimlerden çok kısa bir süre sonra anayasa ve hukuka aykırı olarak seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanmış olan kayyımların belediye yönetimi üzerinde sınırsız yetkiler kullanması kabul edilebilecek etik ölçülerden uzaktır. Aynı zamanda yönetimde meşrulukları da tartışmalıdır. TMMOB Mardin İl Koordinasyonu olarak 20.05.2020 tarih ve 15167 sayılı kayıt numarası ile yapılan, arsa satışlarına yönelik gerekçeli itirazımızı ve kaygılarımızı kanuni dayanakları ile Mardin Büyükşehir Belediyesine iletmiş bulunmaktayız. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz."