24 Nisan 2024 Çarşamba

TL'yi kurtaramayınca Albayrak'ı kurtarmaya giriştiler

Dolar / TL kuru 7,32'yi aşarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a tepkiler artınca AKP'liler hakaret ve tehditlere sarıldı. AKP Milletvekili Güvenç, eleştiri yapanları 'köpekler'e benzetti, AKP Sözcüsü Çelik ise "lejyoner siyaset" yapılmasıyla suçladı. Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü olduğunu ileri süren Çelik, "Hükümetimizi ve bakanlarımızı hedef alan propagandaların amacını ve siyasi adresini biliyoruz" dedi. Tehditlere "Siz kof tehditler yağdırınca dolar mı geriliyor?" yanıtı geldi.

Türk Lirası'nın, ABD doları ve Euro karşısındaki değer kaybı sürüyor. Dolar/TL 7.3220'i aşarak tarihi rekorunu kırarken Euro/TL kuru 8,60'ı aşarak tarihi zirvesini gördü. TL, yılbaşından bu yana ABD doları karşısında yüzde 22'den fazla değer kaybetmiş oldu.

MB'nin piyasadaki TL likiditesini sıkılaştırarak para birimini destekleme yönünde adım atmasına rağmen, kur yükselişi engellenemedi. Gün itibariyle dolar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın da 480 TL'yi aşarak son yılların rekorunu kırdı. 

TL'nin tarihi değer kayıplarına sosyal medyadan tepkiler yağdı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 31 Mart yerel seçimler kapsamında 2 Mart 2019'da Rize'de yaptığı konuşma tekrar gündem oldu. Bakan Albayrak'ın, söz konusu videoda, "Birileri Türkiye ekonomisi batacak. Dolar, 7 lira, 8 lira, 10 lira olacak diye hayal kurdu. O gün o büyük saldırıya tıpkı 17-25'te olduğu gibi tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde güçlü yumruğumuzu vurduk, doları 5 liraya düşürdük mü? Daha bitmedi yeni başlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TL'Yİ KURTARAMAYINCA ALBAYRAK'I KURTARMAYA GİRİŞTİLER
#EkonomiMasalıBitti hashtag'ı TT olurken, AKP'liler de TL'yi kurtaramayınca Albayrak'ı kurtarmaya girişti.

Çok sayıda bakan ve AKP'li milletvekili " #BeratAlbayrakYanındayız kampanyası başlattı. Meclis İç İşleri Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Celalettin Güvenç, ekonomiyi yönetenleri eleştirenlere 'köpekler' benzetmesinde bulundu. Tepki çeken paylaşımında Güvenç, "Köpekler havladı diye atlar ölmez..." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TL'nin tarihi değer kaybedişine ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, AKP'lilerin tehditleri ve hakaretleri tepkileri artırdı. İhalelerin AKP'lilere, yandaşlara ve akrabalara verilmesi, alınan çift maaşlar, tüketilen fonlar tekrar gündeme getirildi. 

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: EKONOMİMİZ İYİ 
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ekonomik durumdan şikayet edenleri kriz senaryosu yazmakla suçladı ve Albayrak'ı savundu. Türkiye'nin ekonomide, dış politikada yükselen güç olduğunu ileri süren Çelik, eleştirileri 'lejyoner siyaset' olarak değerlendirmesi dikkat çekti. 

Çelik'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

"Türkiye yükselmeye devam eden güçtür. Ekonomide, dış politikada, terörle mücadelede, iç politikada, sosyal politikalarda hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. 'Millet siyaseti'mize karşı 'lejyoner siyaseti' ile karşı çıkanların propagandalarının amacını görüyoruz.

Hükümetimiz Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ile dimdik ayaktadır. Her türlü kriz senaryosunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız ve hedeflerimize yürüyeceğiz.

Refah, güvenlik, adalet ve demokratikleşme üreten politikaları her türlü etkiden koruyacak kalıcı imzalar atma yolunda geleceğe kararlılıkla ve güçle yürüyoruz. Siyasetimizi konjonktürel etkilere teslim etmeye çalışan propagandaları yine boşa çıkaracağız.

Sürekli kriz senaryolarının emrine girerek, Hükümetimizi ve bakanlarımızı hedef alan propagandaların amacını ve siyasi adresini biliyoruz. Bunları defalarca gördük. Bunların itibarı ve siyasi geleceği yoktur."

'KOF TEHDİT YAĞDIRINCA DOLAR MI GERİLİYOR?'
Ekonomist Mustafa Sönmez, Ömer Çelik'in açıklamalarına "Siz kof tehditler yağdırınca dolar mı geriliyor? 7.40 a koşuyor. Tüm beceriksiz ve yandaşını kollayıp halkı kazıklayanlar pişkinliği bıraksın, hesap versinler, hesap! Kuru tehditiniz vız gelir tırıs gider. Sorumlular gitmeli Hemen!" ifadeleriyle yanıt verdi.