3 Mayıs 2024 Cuma

TKŞ: Türk devletinin saldırılarına karşı direniş

Türkiye'nin Maxmur kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto eden TKŞ, "Tüm halklarımızı işgal saldırılarına ve işbirlikçiliğe karşı direnişe çağırıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ),  Türkiye'nin dün gece Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısını protesto etti.

"Bütün siyasetini işgal ve yok etmek üzerine inşa eden faşist Türk devletinin amacı, dört parça Kürdistan'ın bütün kazanımlarını yok etmektir. Uzun süredir Rojava'da olduğu gibi Başur Kürdistan'da da işgal saldırılarını devam ettiren Türk devleti, özellikle KDP ve YNK işbirliğiyle kendi askeri noktalarını inşa etmekte ve işgal haritasını genişletmektedir" diyen TKŞ, şunları kaydetti:

"Türk devletinin özellikle sivillerin yaşadığı Mahmur ve Şengal saldırılarını, hastaneleri hedef almasını ve aynı zamanda Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını lanetliyor ve tüm halkımızı bu bombardıman saldırıları karşısında sokağa ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Bu saldırı ne Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırılardan bağımsızdır, ne de Kuzey Kürdistan'daki belediyelere kayyum atanması, milletvekilleri, eş başkanlar ve halka yönelik gözaltı, tutuklama, katletme saldırılarından bağımsızdır."

"Komünist Devrimci Hareket olarak dört parça Kürdistan'dan, Ortadoğu ve Avrupa'ya tüm halklarımızı işgal saldırılarına ve işbirlikçiliğe karşı direnişe çağırıyoruz" denilen TKŞ açıklamasında, "Kahrolsun işgalcilik", "Direniş özgürleştirir" ifadeleri yer aldı.