8 Mayıs 2024 Çarşamba

TKŞ: Onların düşleri intikam yeminimizdir

TKŞ, Suruç'ta Türk devletinin istihbaratı ve çeteleri eliyle gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunu andı, "Devrimi savunma ve büyütme sözümüzü yineliyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliam saldırısında yaşamını yitiren 33 sosyalist genci andı. İstihbarat bilgilerinin Türk devleti tarafından IŞİD çetesine verildiği belirtilen açıklamada, "Suruç katliamının 6. yıldönümünde bir kez daha devrimi savunma ve büyütme sözümüzü yineliyoruz. 33 yoldaşımızı saygı ile anıyor, Rojava ve Kürdistan'ın her bir parçasında onların düşlerinin devamcısı olacağımızı büyük bir kararlılık ve düşmana olan öfkemiz ile haykırıyoruz" denildi.

Faşist AKP-MHP hükümetinin Suruç katliamını gerçekleştirerek yenilgilerinin intikamını almak istediği belirtilen TKŞ açıklamasında, "Suruç katliamı ile özellikle sosyalistlerin, komünistlerin hedef alınması politik olduğu kadar stratejik bir anlam içeriyordu. Suruç katliamı aynı zamanda başta Kürt halkına, Türkiye ve Kürdistan'daki tüm sosyalist, devrimci, demokrat güçlere karşı başlatılan kapsamlı bir savaşın ve çökertme harekatının konsepti oldu. MİT-DAİŞ ittifakı ile gerçekleştirilen Suruç katliamından iki gün sonra ise medya savunma alanlarına yönelik büyük bir savaş başlatıldı. Bu katliam ile esasında Kürt halkına yönelik başlatılan savaş konseptine karşı mücadele dinamikleri çökertilmek istendi. Bu katliam aynı zamanda Osmanlı'dan yana Kürt halkına ve öncülerine karşı yürütülen katliam zihniyetinin devamıdır" denildi.

Rojava devriminin Suruç katliamında ölümsüzleşen 33'ler ve binlerce şehidin düşleri ile büyüdü kaydedilen TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Onların düşleri ve gülüşleri çocuklarımızın gözlerinde ve yüreğinde yeşeriyor bugün. Onların gülüşleri ve kararlılığı irademizi güçlendiriyor. Onlar düş yolcuları olarak çıktılar yola ve 33 özgürlük güvercini olarak yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. 33 düş yolcusu yoldaşımıza son sözümüz onların düşleri ve hayalleri intikam yeminimizdir. Bizler bu yeminle topraklarımızda DAİŞ'i söküp attıysak aynı yemin ile faşist Türk devletinin ve çetelerinin işgalini de yeneceğiz. Kobanê direniş ruhu ile Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî ve işgal altında olan bütün topraklarımızı özgürleştireceğiz. Suruç şehitleri ölümsüzdür. Hayalleri yarım kalmayacak."