2 Mayıs 2024 Perşembe

TKŞ ölümsüzleşmesinin 2. yılında Welat Yıldız'ı andı

Rojavalı komünistler ölümsüzlüğünün 2. yılında MLKP savaşçısı Welat Yıldız'ı andı. Anmada, "Şehitlere ve savundukları değerlere sahip çıkacağız" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) 8 Nisan 2022 tarihinde yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı ve Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Welat Yıldız'ı (Serfiraz Nîdal) andı.

Hesekê'de bulunan Dijwar Şehitliği'nde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Anmada konuşma yapan Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Sözcüsü ve TKŞ temsilcilerinden Fadya Sîdo, Yıldız'ın kişisel bilgilerini aktardı. Fadya Sîdo, "Şehitlere ve savundukları değerlere sahip çıkacağız. Ölümsüzlerimizin emeklerine sahip çıkmalı ve ona uygun yürümeliyiz" dedi.

Türk devletinin işgal tehditlerini hatırlatan Fadya Sîdo konuşmasının sonunda şunları vurguladı: "Bu saldırılara karşı devrimimizi savunmalıyız. İşgal tehditlerine karşı hazırlıklarımızı arttırmalıyız. Topraklarımızı, ülkemizi ve devrimimizi savunmalıyız."

Yıldız'ın şehadet belgesini alan aile adına konuşan Ehmed Xidir, "Her şehit bizlere savunmamız, sahip çıkmamız gereken yolu bir kez daha gösteriyor. Yollarının takipçisi olacağız. Şehit namirin" diye konuştu.

Anma, "Şehit namirin" sloganının atılmasıyla sona erdi.

Rojavalı komünistler daha sonra Yıldız'ın mezarında mumlar yaktı ve ölümsüzleşen komünist öncülerin mezarına çiçekler ekti.