19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ, komünist önder Baran Serhat'ı andı

Devrimci Komünist Hareket, komünist önder Baran Serhat'ın ölümünün 2. yılında andı, "halklarımıza Baran Serhat'ın değerlerine sahip çıkma ve büyütme çağrısı yapıyoruz" diye belirtti.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), 23 Mart 2019 tarihinde Türk devleti ve çeteleri tarafından Kuzey ve Doğu Suriye'nin Serêkaniyê kentinde suikast sonucu ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı.

Yazılı açıklama yapan TKŞ, "Komünist önder Bayram Namaz (Baran Serhat) 23 Mart 2019 sabahında sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçisi çeteler tarafından Rojava'nın Serêkaniyê kentinde gerçekleştirilen alçakça bir saldırı sonucu ölümsüzleşti. Baran Serhat her zaman olduğu gibi sabahın erken saatinde devrimci görevlerinin başındayken şehit düştü" denildi.

Komünist önder Baran Serhat komünizmin güçlü bir militanı, fikir ve eylemlerinin yılmaz bir savunucusu ve uygulayıcısı olduğu kaydedilen açıklamada, "Devrim nereye çağırıyorsa, devrimci ihtiyaçlar neredeyse oraya koştu. Görev ve iş ayırımı yapmadı. Tüm görevlerini büyük bir coşku ile yaptı. Devrimci yaşamı boyunca önemli birçok devrimci görevi başarıyla yerine getirdi. Görevi ne olursa olsun,  devrimci savaşımı güçlendirmek için, büyük bir şevkle, kararlılıkla, ciddiyetle ve militanlıkla çalıştı. Her alanda, birikim, deney ve yeteneklerini tüm gücüyle harekete geçirdi" diye belirtildi.

Komünist önder Baran Serhat'ın Rojava direnişinin önderliğini yürüttüğü vurgulanan açıklamada, "IŞİD'in yenilgiye uğratılması, devrim saflarının genişletilmesi, Rojava devriminin savunulması, halkın devrime ve kurumlarına sahip çıkması, Rojava halklarının barış içinde demokratik birliği için tüm güç ve yeteneklerini seferber etti. Direniş taburlarının kuruluşundan, kitle çalışması örgütlerinin kuruluşuna değin bir dizi konuda coşkulu çalışmalar yürüttü. Yönetici sorumluluklar taşıyan bir komutan olarak, devrim savaşçılarının ideolojik, politik ve askeri niteliklerinin geliştirilmesi için çalıştı. Komutanlar yetiştirdi. Devrimimize büyük emekler ve değerler kattı" ifadeleri kullanıldı.

Devrimci Komünist Hareket "Rojava'da Baran Serhat'ı tanıyan, tanıma fırsatı bulan, onunla birlikte çalışma yürüten, onunla ilişkide olan her bir devrimci insan ve örgüt; Kürt, Arap, Süryani halklarından kadınlar, erkekler ve çocuklar onda ki büyük özgürlük tutkusunu, insan, doğa ve yoldaş sevgisini görmüşlerdir. Baran yoldaş, komünist bir fikrin ve örgütün Rojava devriminde ve Kuzey Suriye halklarında kök salması için kesintisiz biçimde her daim en önde yürümüştür. Devrimci Komünistler olarak Komünist önder Baran Serhat'ı şehadetinin 2. yılında saygıyla anıyor, halklarımıza Baran Serhat'ın değerlerine sahip çıkma ve büyütme çağrısı yapıyoruz" dedi.