30 Nisan 2024 Salı

TKŞ: Kobanê direnişine destek verenler yargılanamaz

Onur ve özgürlük direnişi sergileyenlerin, Kobanê direnişine destek verenlerin asla diz çökmeyeceğini kaydeden TKŞ, "Onlar, DAİŞ karşısında direnişimize güç oldular. Biz de faşist mahkemeler karşısında onlara güç veriyoruz" dedi. 

Tevgera Komunîst a Şoreşger (TKŞ), Kobanê direnişine destek verenlerin yargılanamayacağını kaydetti. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın aralarında bulunduğu çok sayıda tutsak siyasetçinin Kobanê direnişine destek verdiği için tutsak edildiği ve asılsız gerekçelerle yargılandığı kaydedilen açıklamada, "DAİŞ çetesinin, Kobanê'ye yönelik saldırısına karşı Türkiye ve Bakure Kürdistan'da yapılan dayanışma eylemlerine yönelik yargılama, bir hukuksuzluk mahkemesidir. Türkiye'deki faşist Erdoğan iktidarı, DAİŞ ile işbirliği yaptı. Bu suçları defalarca kez ortaya çıktı. Suruç'ta Kobanê'de destek olmak için gelen genç yoldaşlarımızı katlettiler. Ankara'da barış için toplananlara karşı bombalı saldırı gerçekleştirdiler. Amed'de, Antep'te, Adana'da ve daha birçok kentte AKP'ye karşı mücadele edenlere karşı saldırılar gerçekleştirdiler" denildi.

'AKP-DAİŞ ORTAKLIĞINA KARŞI ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR'
Çetelerin, sınır kentlerinde kamplar kurduğu ve saldırı planları hazırladığının bilindiği hatırlatılan açıklamada, "DAİŞ ve benzeri çeteler, bu kamplarda MİT tarafından eğitildi ve silahlandırıldı. Gruplar halinde devrim topraklarına yönelik saldırılar için gönderildi. Faşist Erdoğan rejimi, DAİŞ'i besledi, büyüttü ve dünyanın başına bela etti. Bu işbirliği halen devam ediyor. Çeteler, Kobanê'ye saldırırken sadece Rakka'dan gelmediler. Aynı zamanda Türkiye ile olan sınır kapısından geçerek geldiler. Faşist Türk devleti, sınır geçişlerine defalarca kez göz yumdu, bazılarını bizzat organize etti. Bu suçlarını gizlemek için Kobanê'ye destek verenleri yargılamak istiyorlar. 17-18 Nisan günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek mahkeme, biz Kobanêliler ve tüm dünyada Kobanê direnişini destekleyen dostlarımız için yok hükmündedir. Faşist mahkemelerin, DAİŞ'e karşı direnişimize destek olanları yargılaması kabul edilemez. AKP-DAİŞ ortaklığına karşı çıkmak, eleştirmek, dayanışma çağrısı yapmak suç değildir. Asıl suç, DAİŞ'e destek vermektir" ifadelerini kullandı.

'ONUR VE ÖZGÜRLÜK İÇİN DİRENENLER ASLA DİZ ÇÖKMEYECEK'
İnsanlık onuru ve özgürlüğü savunanların faşist mahkemelerde yargılanamayacağının altı çizilen açıklamada, şöyle devam etti: "Onlar, bizleri en zor günlerimizde yalnız bırakmadı. Biz de onları yalnız bırakmayacağız. Şimdi, biz de Türkiye ve Bakure Kürdistan'da 6-8 Ekim Kobanê serhildanını yaratan dostlarımızı savunuyoruz. Kobanê direnişine destek vermek suç değil, bir insanlık görevidir. HDP yöneticileri, devrimciler, komünistler, yurtseverler direnişimize destek vererek insanlık görevlerini yerini getirdiler. Sınır kentlerde aylarca destek ve dayanışma nöbetleri tuttular. Onlar, DAİŞ karşısında direnişimize güç oldular. Biz de faşist mahkemeler karşısında onlara güç veriyoruz. Onur ve özgürlük için direnenler, asla diz çökmeyecektir. İşgale ve sömürgeciliğe karşı direnenler, mücadele ile kazanacaktır. Yaşasın Kobanê direnişimiz. Kahrolsun faşizm ve AKP-DAİŞ işbirliği."