26 Nisan 2024 Cuma

TKŞ: Kobanê direniş ruhuyla topraklarımızı savunacağız

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Türk devletinin saldırılarına karşı yaptığı eylemde, direnişi büyütme çağrısı yaptı. TKŞ'li Sidwo "Kobanê, Efrîn ve Serêkaniyê direnişlerinin ruhu ile devrimimizi ve topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar faşizme ve işgale karşı direneceğiz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnişi büyütme çağrısı yaptı. Heseke'de bulunan TKŞ binasında yapılan eylemde, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırıları protesto edildi.

TKŞ adına açıklama yapan Cemil Sidwo, Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının aralıksız sürdüğü ve tüm kentlere yayıldığına dikkat çekti. Saldırıların bölge halklarının iradesini hedeflediğini belirten Sidwo, işgalci Türk devletinin Zap, Metina, Avaşin'de gerilla direnişi karşısında başarı kazanamadığı için hava saldırılarıyla sonuç almaya çalıştığını söyledi.

Rojava'ya yönelik saldırı zemini yaratmak için İstanbul Taksim'de istihbarat ve işbirlikçi çeteleri eliyle katliam tezgahlandığını belirten Sidwo, işgal saldırılarının emperyalist ABD ve Rusya politikalarından bağımsız olmadığını vurguladı. Sidwo, hava sahasını açan ABD ve Rusya'nın halklara yönelik katliamlara ortak olduğunu söyledi.

Sidwo, Türk devletinin saldırılarda sivil yerleşim alanları, hastane ve okulları hedef aldığına dikkat çekti. Sidwo, 25 Kasım öncesi başlayan saldırılara karşı tüm kadınlara sokakları direniş alanlarına çevirme ve Rojava kadın devriminin kazanımlarına sahip çıkması çağrısında bulundu. Sidwo, "Geleceksizleştirilmek istenen gençler, sokak sokak, mevzi mevzi, cephe cephe işgal saldırılarına karşı
direniş ateşeni harlamalıdır" dedi.

İgal saldırıların yanıtsız kalmayacağını ve direnişin büyüyeceğini vurgulayan Sidwo şunları dile getirdi: "Kobanê, Efrîn ve Serêkaniyê direnişlerinin ruhu ile devrimimizi ve topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Biz Komünist Devrimci Hareket olarak, her alanda devrimimizi ve kazanımlarımızı savunarak
kanımızın son damlasına kadar faşizme ve işgale karşı direneceğiz."

Eylemde sık sık "Kahrolsun işgalcilik ve sömürgecilik" ve "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganları atıldı.