7 Mayıs 2024 Salı

TKŞ: İşgale karşı devrimimizi koruyacağız

TKŞ, Rojava devriminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, dünya işçi, emekçi, ezilen halkları, kadın ve gençlerine, "Rojava devrimi sizin devriminizdir, gelin beraber omuz omuza devrimi sahiplenelim" çağrısında bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Rojava devriminin 9. yılında açıklama yaptı, devrime sahip çıkma çağrısında bulundu.

Açıklamada, 19 Temmuz 2012'de direnişin kalesi Kobanê'de Rojava devrim ateşinin kıvılcımlarının parlamaya başladığını, bu ateşin Kobanê'de insanlık düşmanı barbar DAİŞ çetelerine karşı elde edilen zafer ile tüm Kuzey Doğu Suriye'ye yayıldığı belirtildi.

'BAAS DİKTATÖRLÜĞÜ VE DAİŞ ÇETELERİ YENİLDİ'
Rojava devriminin gerici BAAS diktatörlüğünü yıkıp, barbar insanlık düşmanı DAİŞ çetelerini yendiği ve bölge halklarını baskı ve zulümden kurtardığı hatırlatılan açıklamada, "Kürt halkımız sömürgeci sistemi parçalayıp ulusal özgürlüğünü ve demokratik haklarını elde etti. Halklarımız antisömürgeci, halkçı, kadın özgürlükçü ve demokratik bir devrim yarattı" denildi.

ROJAVA KADIN DEVRİMİ
Rojava devriminin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu vurgulayan TKŞ, "Kadınlar kendi cinsleri adına devrimde yer aldılar. Savunma görevlerinden inşa görevlerine kadar yaşamın her alanında ve anında yer aldılar. Kadınların hak ve kazanımları devrimimizin kanunlarında garanti altına alındı. Bu kazanımlar Silava, Arîn, İvana ve Sibel gibi kadın şehitlerin direnişi ve mücadelesi sonucu elde edildi. Rojava Kadın Devrimi erkek egemen sistem karşısında dünya kadınlarının en ileri mevzisine dönüştü" diye belirtti.

TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Rojava devrimimiz dünya işçi, emekçi, ezilen, kadın ve gençlerinin devrimidir. Bizler bu devrimi dünya işçi ve ezilenlerinin, enternasyonalist yoldaşlarımızın, Kobanê serhildanı direnişçilerinin ve 33 Suruç şehidinin mücadele ve dayanışmasıyla inşa ettik. Dünya ezilen halkları devrimimizi bizlerle omuz omuza direnerek sahiplendi. Devrimimiz böylesine eşsiz bir mücadele ve dayanışmanın ürünüdür.

"Sömürgeci Türk Devleti ve gerici bölge devletleri devrimimizi boğmayı amaçlıyorlar. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî işgalleriyle umudumuzu kırmayı, bizleri iradesiz bırakmayı ve teslim almayı amaçladılar. Türk devleti özgür alanlara yönelik saldırılarını NATO'nun bütün destek ve silahlarıyla çetince sürdürmektedir. Bizler bu saldırıların nerede yürütülüyor olursa olsun demokratik ve halkçı devrimimizi kuşatmayı ve yok etmeyi amaçladığını biliyoruz.

"Emperyalist güçler devrimimizin bölge halkları ve dünya ezilenleri için yeni devrimlere kapı araladığını görebiliyor. Emperyalist küresel sistem dünyanın her yerinde sömürüyü derinleştiriyor. Sömürücü sistem son düzeyini ve demlerini yaşıyor. Bundan dolayı demokratik, halkçı ve komünlere dayalı bir sistemi tehlike ve tehdit olarak görüyorlar. Türk devleti ve Suriye devleti eliyle devrimimize karşı yürüttükleri saldırılar ve ideolojik tasfiye saldırılarıyla devrimimizi teslim almaya çalışıyorlar.

"Bizler devrimimizi binlerce şehit, onbinlerce yaralı ve gazimiz ile kazandık. Devrimimiz bütün halklara mal olmuştur. BAAS Rejimi döneminde ezilmekte olan bütün halklar devrimimizde özgür bir yaşamı beraber inşa etmektedirler. Rojava Devrimimiz köklerini toprağa salmış, tarih sayfalarında altın harflerle yerini almıştır. İşgale karşı direnişimizi büyüterek devrimimizin 9'uncu yılına giriyoruz. Bu vesileyle devrim ve özgürlük şehitlerini anıyor ve onlara işgale karşı devrimimizi savunma sözü veriyoruz. Dünya işçi, emekçi, ezilen, kadın ve gençlerine 'Rojava devrimi sizin devriminizdir, gelin beraber omuz omuza devrimi sahiplenelim' çağrısı yapıyoruz. Yaşasın Rojava devrimi, yaşasın kadın devrimi."