16 Mayıs 2024 Perşembe

TKŞ Hesekê'de kurum ziyaretleri gerçekleştirdi

TKŞ heyeti Hesekê'de kurum ve partileri ziyaret etti. İşgalci Türk devletinin son zamanlarda artan saldırılarına karşı birlik ve mücadeleyi büyütmek gerektiği kaydedildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) heyeti Hesekê kentinde Suriye Demokratik Meclisi (MSD), Demokrasi ve Birlik Partisi (PYD) ve Suriye Kürtleri Sol Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde Türk Devleti'nin Şengal ve Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve saldırılar karşısında direnişi büyütmenin önemi üzerine konuşuldu.

Türk Devleti'nin faşist işgal saldırılarının boyutunu arttırıp suikast saldırılarıyla Kürt halkının iradesini kırmayı amaçladığını belirten TKŞ heyeti, saldırılar karşısında yurtseverliği ve devrimin savunmasını esas alacak bir ulusal birlik ve toplumsal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Afganistan'daki son siyasal duruma dair de konuşulan ziyaretlerde, "ABD emperyalizmi Afganistan halkını Taliban'a teslim etti" denildi. Emperyalist küreselleşmenin kendisini yeniden üretemediğini ve halklara artık sadece ölüm ve gericilik getirdiğini belirten heyet, "Afgan halkının demokratik haklarını savunmak ve kendisine emperyalistlerce alan açılan Taliban gericiliğine karşı tutum almak önemli ve gereklidir" ifadeleri kullanıldı.