19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ: Baran Serhat'ın izinde devrimimizi savunacağız sosyalizm mücadelesini sürdüreceğiz

Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) Türk devleti ve işbirlikçi çetelerinin suikastı sonucu yaşamını yitirmesinin üçüncü yılında açıklama yapan TKŞ, "Devrimimizi savunacağız ve Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî'yi özgürleştireceğiz. Rojava ve Kuzey Suriyeli komünistler olarak sosyalizme kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Yolumuz şehid Baran Serhat'ın yoludur" diye belirtti.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) ölümsüzlüğünün üçüncü yılında açıklama yaptı. Serhat'ın 23 Mart 2019'da Türk devleti ve işbirlikçi çetelerinin saldırısı sonucu Serêkaniyê'de ölümsüzleştiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Baran Serhat yoldaş 2014 Temmuzundan şehid düştüğü son ana kadar Rojava ve Kuzey Suriye devrimimizin zaferi için bütün enerjisiyle mücadele yürüttü. Baran Serhat yıllar süren mücadelesi ve faşist Türk devletinin zindanlarında geçen 14 yılın ardından Rojava'da görevler üstlenmişti. Rojava'da devrim topraklarını özgürleştirilmesinden devrimin inşasına kadar birçok alanda emekler verdi. Hem Rojava halkımızın özgürleştirilmesi cephelerinde komutanlık yaptı hem de devrimimizin toplumsal inşası için halkımızın ve Rojavalı komünistlerin öncülüğünü yaptı" dendi.

Rojava devriminde sosyalist yurtseverliğin öncülüğünü yaptığı belirtilen Serhat'ın, toplumsal inşada yürütülen hamleler ile halkı örgütlediği 'Umut Rojava'da, gitmiyoruz' hamlesine destek verdiği ve öncülüğünü yaptığı kaydedildi.

Serhat'ın Rojava devriminin inşasında komünlere büyük önem verdiği ve halkın komünlerde örgütlenmesi için emek harcadığını kaydeden TKŞ açıklamasında, "Baran Serhat DAİŞ'e karşı mücadelede sadece Rojava'da değil Şengal'de de halkımızın hawar çağrısına koştu. Baran yoldaş hiçbir zaman sömürgecilerin Kürdistan'dan geçirdiği sınırları kabul etmedi. Kürdistan O'nun için tek parçaydı ve nerede ihtiyaç varsa devrimci orada olmalıydı. Buna göre de hareket etti. Halkımızın savunma birlikleri YPG-YPJ güçleri ile birlikte Şengal kurtarılana kadar mücadele etti. Efrîn'i işgal saldırılarında Rojavalı komünistler çekiç ve oraklı bayrağı yine Baran Serhat'ın komutasında dalgalandırdılar. Rojavayê Kürdistan'ın ve Arap, Süryani, Aşuri, Ermeni ve diğer ulusal toplulukların kurtuluşu için aynı ciddiyetle savaşım yürüttü. Baran Serhat devrimin savunması için ne zaman nerede gerek olduysa oraya ulaşmayı her zaman başardı" ifadelerine yer verildi.

Halkın tüm sorunlarıyla ilgilenen, sevgisini kazanan Baran Serhat'ın genç, kadın, işçi ve emekçilerin devrimde özneleşebilmesi için eğitimleri ve komünist örgütlerin inşasında emek verdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Baran Serhat devrimimizin komünist bir öncüsüydü. Devrimin savunması, kadın devriminin zaferi, gençlerin öncüleşmesi için büyük bir mücadele yürüttü. Baran Serhat bu devrimi hem Kürdistan devrimi hem Suriye devrimi hem de Ortadoğu devrimi olarak ele alıyordu. Devrimimizin baş düşmanı Türk devleti işbirlikçi çeteleri ile birlikte Baxoz'da DAİŞ'e karşı nihai zaferimizi ilan ettiğimiz gün Baran yoldaşı hedef aldı. Bu saldırı düşmanın öfkesinin bir kanıtıydı aynı zamanda. Fakat faşist düşman her bir işçi, emekçi, kadın ve gencin Baran Serhat'ın takipçisi olmak için böylesine güçlü söz vereceğini hesaplayamamıştı.

"Devrimimizi savunacağız ve Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî'yi özgürleştireceğiz. Rojava ve Kuzey Suriyeli komünistler olarak sosyalizme kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Yolumuz şehid Baran Serhat'ın yoludur."