4 Mayıs 2024 Cumartesi

TIR şoförü Yılmaz: Sadece yaşadığımı söyledim

"Evde kal" çağrılarına karşı sosyal medyada yayınladığı videoda "Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür" dediği için gözaltına alınan TIR şoföre Malik Yılmaz, sadece yaşadıklarını anlattığı için işsiz kaldığını söyledi.

Hatay İskenderun'da TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz, iktidarın "Evde kal" çağrısına karşı sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, "Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür" demişti. Çalışmak zorunda bırakılan binlerce işçi ve emekçisinin sesi olan Yılmaz, bu paylaşımının hemen ardından "kanunlara uymamaya teşvik" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbet bırakılan Yılmaz, gözaltına alındıktan sonra dayanışmasının sürdüğünü belirtti ve sendikalar, milletvekilleri ve çok sayıda kurumun kendisini arayarak sahip çıktığını söyledi.

Yılmaz, "Tutuklanacağımı düşünüyordum. Çünkü böyle paylaşımlardan dolayı tutuklanan insan gördük. Anayasaya karşı çıkıyor ve insanları galeyana getiriyormuşum gibi bir algı oluşturuldu. Böyle bir amacım da niyetim de yoktu. Ben yaşadığım neyse onu söyledim. Ama böyle bir suçlamayla hedef olunca tutuklanabileceğimi düşündüm."

'YAŞADIKLARIMI ANLATMAK İSTERKEN İŞSİZ KALDIM'
Yaşadığı koşullara dikkat çekmek için videoyu çektiğini söyleyen Yılmaz, "Eşimin 15 bin TL kadar borcumuz var. Maaşımda haciz var, faiz süreki işliyor. Ben hiçbir şekilde ödeyemiyorum. Ay sonunu zor getiren bir insanım. Zor günler yaşadık, yeri geldi pazara gidemedik. Ekmeğe salça sürüp öylece kahvaltı yaptık. Bu günleri aşarız diye düşünürken, yaşadıklarımı anlatmaya çalışırken işsiz kaldım."

Koronavirüsün ailesine de bulaşmaması için yapılan "Evde kal" çağrılarına sevindiklerini söyleyen Yılmaz, "Bu çağrıya sevindik çünkü ailemi zaten çok az görüyordum. Mutlu olduk, biraz zaman geçireceğiz diye düşündük. Ama mali durum izin vermeyince tekrar işe dönmek zorunda kaldık."