7 Mayıs 2024 Salı

TİP'ten İstanbul'da eylem: Çete düzeniyle helalleşmeyeceğiz hesaplaşacağız

TİP İstanbul İl Örgütü, Beşiktaş’ta devlet-mafya-sermaye ilişkilerine karşı eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, bu çete düzeniyle helalleşmeyeceklerini, hesaplaşacakları belirtildi.

Çete lideri Sedat Peker'in ifşa ve itiraflarıyla ortaya çıkan devlet-mafya-siyaset ilişkilerine karşı Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, Genel Başkan Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'ın katılımıyla Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda eylem düzenledi.

Eylemde konuşan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, gündemin her ne kadar Peker'in ifşaatlarıyla meşgul olsa da, Peker'in dile getirdiği gerçekleri yıllardır devrimcilerin, sosyalistlerin ifade ettiğini söyledi. Atay, 19 yıllık AKP iktidarı ve ortağı MHP'nin sağ siyasete dayandırarak oluşturdukları zihniyetin Peker'in açıklamalarıyla bir  lağım patlaması dönüştüğünü vurguladı.

LAĞIM PATLADI
Atay, "Bu lağımın patlamasından oluşacak kir ve kokudan rahatsız olmayan sadece bir kesim var: O da AKP-MHP faşist bloğu. İktidara buradan seslenmemiz gerekiyor. Duyduklarımız elbette yeni değil ama kendi içlerinden birinin bunları söylemesini şu açıdan çok önemsiyoruz: Siz bu ülkenin geleceği adına irade koymaya çalışanları kim oldukları belli olmayan gizli tanıkların tanıklarına dayandırılarak yıllarca hapishanelerde çürüttünüz. Şimdi beraber iş tuttuğunuz insanın tanıklığını kabul etmiyorsunuz. Biz, onu (Sedat Peker) tanık olarak değil sizin suç ortağınız olarak dinliyoruz" dedi.

Basın açıklamasını okuyan TİP üyesi Aslı Altınok, ülkenin Saray rejimi adı altında tarihinin en karanlık döneminden geçtiğini söyledi. Altınok, "Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin, güvencesizliğin, sömürünün, yağma ve talanın, baskının, şiddetin, işkencenin, kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının tırmanışa geçtiği AKP döneminde şimdi bir de gündemimizde iktidar-mafya-medya üçgeni yer alıyor" ifadelerini kullandı. Altınok, bu konuların kendileri açısından yeni bir gündem olmadığı ancak kamuoyunun gündemine girmesinin bir çete liderinin "kapana sıkıştıktan" sonra yayınlamaya başladığı ifşa-itiraf videolarıyla olduğunu söyledi.

'TEMİZ TOPLUMU KİRLİ AĞIZLARDAN ÇIKAN SÖZLERLE YARATMAYACAĞIZ
Altınok, "Bizlerin uzun yıllardır işaret ettiği bu çürümüş mafya düzenine ilişkin gerçeklerin bu videolarla görünür olması haklılığımızı bir kez daha kanıtlamıştır. Ancak biz, bir mafya bozuntusunun sözlerine sırtımızı yaslayacak değiliz. Temiz toplumu kirli ağızlardan çıkan laflarla yaratmayacağız" diye kaydetti.

'GENÇLER TUĞLALARI ÇEKİP DUVARI YIKACAK'
Ülkeyi peşkeş çekenlerin, Saray bahçesinden halkı sülük gibi sömürenlerin, birbirlerine yolsuzluk, uyuşturucu kaçakçılığı, faili meçhul cinayetler gibi suç ve çıkar ortaklığıyla bağlanmış kirli öznelerin her biri suç duvarının tuğlalarını oluşturduğunu söyleyen Altınok, "Suçlular ördükleri duvarın çok güçlü olduğunu sanıyor ama yanılıyorlar. Emekçiler, alın teriyle geçinen, bu ülkenin onurlu insanları, yaşamları çalınan kadınlar, gelecek hayalleri çalınan gençler hep birlikte tuğlaları çekip duvarı yıkacaktır" diye belirtti.

'SÖMÜRÜ VE ADALETSİZLİĞE SON VERMEK İÇİN'
Altınok, "Çete iktidarından, açlıktan, yoksulluktan kurtulmak için, sömürüye ve adaletsizliğe son vermek için, İstanbul Sözleşmesi'ni geri kazanmak için, kadınların yaşam hakkı, gençlerin gelecek hakkı için, Kanal İstanbul'u durdurmak için, İkizdere'yi, Salda'yı, Marmara Denizi'ni, Kazdağları'nı kurtarmak için vaktimiz yok. Kaybedecek tek bir günümüz dahi yok" diye konuştu.

'HELALLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ'
Bu çete düzeniyle helalleşmeyeceklerini söyleyen Altınok, "Hesaplaşacağız. Suçluları yargılayacağız ve aydınlık yarınları, temiz bir geleceği öyle kuracağız" dedi.