1 Mayıs 2024 Çarşamba

TİP: Emniyet, Barış Atay'ın aracının takla atmasının hedeflendiğini belirtti

Milletvekili Barış Atay'ın aracının 5 bijonunun gevşetilmesine ilişkin açıklama yapan TİP Genel Merkezi, "Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir" denildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay İl Örgütü ile TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun parti faliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun kimliği belirsiz kişiler tarafından gevşetilmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay Mengüllüoğlu'nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır. Aracı kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir ve kendisinin sağlık durumu iyidir.

"Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir.

"Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir gün Türkiye İşçi Partisi'ni yolundan döndürmez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez. Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız."