26 Nisan 2024 Cuma

Timtik ve Ünsal için çağrı: Derhal sevk işlemleri başlasın

Avukatlar, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi ve ATK'ya çağrı yaparak, resmi tatil başlamadan ölüm orucu direnişinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın ATK'ya sevk edilmesini istedi. 

Avukatlar, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ilişkin kararın hızla uygulanması talebiyle İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. 

Açıklama yapan Avukat Didem Baysal Ünsal, geçen hafta verdikleri toplu dilekçe sonucunda, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ölüm orucu direnişindeki avukatlar Timtik ve Ünsal'ın ATK'ya sevk edilmesine karar verdiğini hatırlattı. 

30 Temmuz'da Kurban Bayramı'nın başlayacağını ve 4 Ağustos'a kadar süreceğini kaydeden Ünsal, ATK sevkinin resmi tatil sonrasına bırakılmasının, durumları kritik olan Timtik ve Ünsal'ın sağlığını riske atacağını ifade etti.

Bu nedenle sevk işlemlerinin resmi tatil başlamadan yapılması gerektiğini vurgulayan Ünsal, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adli Tıp Kurumu'na seslendi: "Sevk işlemlerini hızla gerçekleştirin. Arkadaşlarımızı bayramdan önce tahliye edin. Bizler ve ailelerimiz bu bayramı da elimiz yüreğimizde geçirmeyelim, ellerimizde arkadaşlarımızın elleri olsun."

Avukatlar, basın açıklamasının ardından bir kez daha İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek, sevk işlemlerinin hızla başlatılmasını talep etti.