2 Mayıs 2024 Perşembe

Timtik ve Ünsal için 15 Haziran'da eşzamanlı açıklamalar yapılacak

Tutuklu avukatlar Ebru Timtik 161, Aytaç Ünsal ise 130 gündür "adil yargılanma hakkı" için ölüm orucu direnişinde. Çağlayan önünde açıklama yapan avukatlar, meslektaşlarının taleplerinin kabul edilmesini istedi. Avukatlar, Timtik ve Ünal için 15 Haziran'da bir çok ild eşzamanlı eylemler yapılacağını duyurdu. 

Tutuklu avukatlar Ebru Timtik 130, Aytaç Ünsal ise 130 gündür "adal yargılanma hakkı" talebiye ölüm orucu direnişinde. Avukatlar, Timtik ve Ünsal'a destek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

'İKTİDAR BAROLAR SUSSUN İSTİYOR'
Açıklamayı okuyan Avukat Ayşegül Çağatay, iktidarın, avukatlık mesleğini bağımlı hale getirmek için barolarla ilgili yasa değişikliği yapmak istediğini hatırlattı. Çağatay, "İktidar istiyor ki barolar işkence olduğunda sussun. Barolar, avukatlar hapse atıldığında sussun. Barolar, avukatların hakları gasp edildiğinde sussun. Her baro başkanı Metin Fevzioğlu gibi olsun istiyor, AKP iktidarı. Ancak buna izin vermeyeceğiz. Bunun için direniyoruz" dedi. 

Timtik ve Ünsal'ın da aralarında olduğu avukatların yargılandığı dosyanın Yargıtay'da incelendiğini hatırlatan Çağatay, kararın bozulması ve adil yargılama yapılması içni dünyanın dört bir yanından e-imzalı dilekçelerin gönderilmeye devam ettiğini söyledi.

Çağatay, "Adalet talebimizi herkes duyacak ve zaferi kazanacağız. Her türlü hukuksuzluğun işlendiği bir dosyada yargılandık ve 159 yıl ceza verildi. Peki tüm hukuksuzluklar neden yapıldı ve ceza verildi 17 avukata? Sebebi yukarıda belirttiğimiz adalet mücadelesiydi. İşçinin, köylünün, emekçinin yanında olmamızdı. Onların hakkı için mücadele etmekti. Soma'da katledilen 301 madencinin yetim 452 çocuğunun hakkını savunduğumuz içindi. Berkin Elvan için adalet istememizdi. Dilek için Hasan Ferit için ve katledilen tüm halktan insanlar için ‘bir ceza istiyorum' dememizdi" dedi.

15 HAZİRAN'DA EYLEMLER YAPILACAK
Ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal ile dayanışma için çağrı yapan Çağatay, 15 Haziran'da Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu tarafından bir çok ilde basın basın açıklamaları yapılacağını duyurdu.

'ONLARI YAŞATABİLİRİZ'
Çağatay, "Taleplerimiz kabul edilmediği her saniye Aytaç ve Ebru'nun kilo kaybı artıyor, sağlıkları bozuluyor" dedi ve ekledi, "Onları yaşatabiliriz. Adil yargılanma hakkımızı kazanabiliriz. Yeter ki herkes bir adım atsın onlar adına, onların talepleri için. Biz kazanacağız. Direnenler kazanacak."