24 Nisan 2024 Çarşamba

TİKKO gerillası Tarık Akın son yolculuğuna uğurlandı

Dersim'in Ovacık İlçesi Mercanlar bölgesinde ölümsüzleşen altı savaşçıdan biri olan TKP/ML TİKKO gerillası Tarık Akın'ın cenazesi Sarıgazi Mezarlığı'nda polis ablukası altında son yolculuğuna uğurlandı.
Dersim'in Ovacık İlçesi Mercanlar bölgesinde ölümsüzleşen altı savaşçıdan biri olan TKP/ML TİKKO gerillası Tarık Akın'ın cenazesi dün Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Ailesi ve yoldaşları tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Tarık Akın'ın cenazesi ertesi gün defnedilmek üzere Sarıgazi Cemevi morguna kondu.
 
Sarıgazi Cemevi'nde cenazeyi karşılayan kitle tarafından "Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı", "Yetiş yoldaş ölümsüzdür", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" şeklinde sloganlar atılırken polisin cemevi etrafını ablukaya aldığı ve cemevinden çıkanlara GBT yaptı.
 
Tarık Akın için bugün Sarıgazi Cemevi'nde ailesi, akrabaları ve yoldaşları tarafından tören düzenlendi.
 
Cenaze töreni sırasında Cemevini kuşatan polislere Tarık Akın'ın akrabaları "Öldürdünüz daha ne istiyorsunuz, terk edin burayı" diyerek tepki gösterdi.
 
Polis, Sarigazi Cemevi çıkışında slogan atıldığı, yürüyüşün kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle cenaze aracını durdurup; cenaze aracıyla kitle arasına akrep ve TOMA yerleştirerek kitlenin cenazeyle yürümesini engelledi.
 
Polisin tüm engellemelerine rağmen Tarık Akın'ı sahiplenen kitle ara sokaklardan tekrar toplanarak cenaze aracının arkasında mezarlığa doğru yürümeye başladı.
 
Sarigazi Mezarlığı girişinde çelenklere müdahale eden polis Partizan Şehit ve Tutsak Ailelerinin yazılarına saldırdı.
 
Polisin çelenklere saldırısının ardından kitle "Gerillalar ölmez", "Yaşasın halk savaşı", "Yetiş yoldaş ölümsüzdür" sloganlarıyla mezarlığa giriş yaptı.
 
TKP/ML TİKKO gerillası Tarık Akın'ın polis kuşatması ve saldırısı altında Sarıgazi Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
 
Sarıgazi Mezarlığı ve Cemevinde Tarık Akın için ailesi yoldaşları adına konuşmalar gerçekleştirildi. Aile adına yapılan konuşmada "Bugün biz evladımızı toprağa veriyoruz ama onurumuzla, gururumuzla, başımız dik bir biçimde toprağa veriyoruz, insanlık mücadelesi sürecek" denildi.