16 Mayıs 2024 Perşembe

THY beş nokta hariç tüm dış hat seferlerini durduruyor

Türk Hava Yolları, New York, Washington, Hong Kong, Addis Ababa ve Moskova dışında tüm dış hat seferlerini 27 Mart itibarıyla durduracağını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde alınan önlemlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Bu kapsamda Türkiye'de de alınan önlemler kapsamında toplam 68 ülkeye uçuş kısıtlaması getirilmişti.

Türk Hava Yolları da 27 Mart itibarıyla beş uçuş noktası hariç dış hatlardaki tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Katıldığı bir televizyon programında THY'nin operasyonlarına ilişkin yeni gelişmeleri paylaşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İker Aycı, 27 Mart itibarıyla New York, Washington, Hong Kong, Addis Ababa ve Moskova seferleri dışındaki tüm dış hat seferlerinin durdurulacağını açıkladı.

Aycı, "An itibariyle yüzde 85 oranında kapasitemizi kullanamıyoruz, özellikle uçaklarımızı kargoya çevirmeye başlayarak kapasitemizin bir kısmını kullanabileceğiz. Yaklaşık 107 ülke şu anda uçuşa kapalı, bir kısmı Türkiye'nin tek taraflı kapattığı, bir kısmı da bu riski görerek kendi hava sahasını kapatan ülkeler. Bu anlamıyla 100'ü geçti şu anda" dedi.

27 Mart itibari ile pek çok noktanın daha kapanacağını kaydeden Aycı, Hong Kong, Moskova, Etiyopya, New York ve Washington olmak üzere dağıtım yapılabilen yerleri açık tutacaklarını, bunun dışında kalan tüm yerleri 27 Mart itibariyle kapatmak zorunda olduklarını belirtti.