18 Nisan 2024 Perşembe

THK'da kadrolaşma sürüyor

THK'da tüzüğe aykırı atamalar sürüyor. THK'yı yöneten kayyum heyetinin baskılarına dayanamayan Köyceğiz şube yöneticileri topluca istifa etti. Yerlerine AKP'lileri yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

Türk Hava Kurumu'nda (THK) Eskişehir'den sonra Muğla Köyceğiz Şubesi'de kayyum heyetinin baskılarına dayanamadı. Beş kişilik yönetim kurulu ve yedek üyelerden ikisi toplu olarak istifa etti. İstifa edenlerin yerine THK'ya bir kez adım atmayan, üye dahi olmayan tek vasıfları AKP'li olmak olan üç isim tüzüğe aykırı şekilde yönetime atadı.

THK Tüzüğü'ne göre yönetimin geriye kalan 3 yedek üye ve denetim kurulunun idaresinde en kısa zamanda olağanüstü genel kurula gidilmesi gerekiyor. Ancak 10 ay önce, atanan ve başkanlığını eski AKP'li Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenab Aşçı'nın yaptığı Kayyum Heyeti, genel merkezde ve 386 şubenin tamamında genel kurula gitmemekte direniyor.

ESKİŞEHİR'DE BİR AYLIK ÜYE AKP'Lİ OLDUĞU İÇİN YÖNETİME ALINMIŞTI
Eskişehir'deki yönetim geçen ay baskılar üzerine istifa etmiş, yerine kayyum tarafından AKP genel başkan yardımcılığı da yapmış olan Eskişehir Milletvekili Harun Karaca'nın oğlu Alihan Karaca, bir aylık üyeliğine rağmen THK Şube Başkanı olarak atanmıştı. Bu karara yönelik tepkiler sürerken, bu kez Köyceğiz'de de aynı yöntem izlendi. 13 Temmuz'da şubeye bir yazı yollayan kayyum heyeti, kuruma üye dahi olmayan, AKP kadrolarında yer alan üç ismi yönetime atadığını bildirdi.

Yönetime atanan AKP'li isimler Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Okan Yatkın, belediyenin eski meclis üyesi Mehmet Nadi Pirci ve AKP'nin ilçe yöneticilerinden Mehmet Arslan.

Yatkın, Pirci ve Arslan'nın AKP'li oldukları için yönetim kuruluna atandıkları THK'ya göreve getirildikten sonra ilk kez adım attı.