4 Mayıs 2024 Cumartesi

The Elysium Hotel patronu işçi dayanışması karşısında geri adım attı

İşçilerin hakkını gasp etmeye çalışan The Elysium Hotel patronu, işçilerle dayanışma karşısında geri adım attı. Patron, işçilerin geriye dönük bir aylık maaşını ödedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleyi fırsata çevirerek, işçilerin haklarını gasp etmek isteyen Ofton Turz. İnş. San. Yatırım A.Ş. bünyesinde olan The Elysium Hotel geri adım attı.

Ofton İnşaat bünyesinde yer alan üç otelden biri olan beş yıldızlı The Elysium patronu çalışanları ücretsiz izne çıkmaya zorlamış, işçilerin rızasına dayalı olduğunu göstermek amacıyla da belge imzalamayı dayatmıştı.

Konuya ilişkin ETHA'ya bilgi veren Tüm Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) üyesi Nizamettin Tekin, iki aydır maaşlarını alamadıklarını ve ücretsiz izin formu imzalamaya zorlandıklarını aktarmıştı.

Haberlerin yayılmasının ve sosyal medyada oluşan baskıların ardından The Elysium Hotel geri adım attı. Tekin, şu bilgileri verdi: "Basın ve sosyal medya ile yapılan baskılardan sonra geri adım atarak, işçilerin geriye dönük bir maaş ödemesi yapıldı."

Tekin, bu süreçte dayanışma içinde olanlara ve seslerine duyuranlara da otel çalışanları adına teşekkür etti.