25 Nisan 2024 Perşembe

TGS: Demirören suç işliyor

Hürriyet Gazetesi'nden 42 gazetecinin işten atılmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası tepki gösterdi. Sendika yaptığı açıklamada, "Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz" dedi.
 

Demirören Holding yönetiminin son iki günde Hürriyet çalışanı 43 gazetecinin işine son vermesine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tepki gösterdi.

TGS, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Savcıları göreve çağırıyoruz” dedi. TGS açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

‘ÇALIŞANIN HAKKINA SAYGI GÖSTERMEYİ PATRONLARA ÖĞRETECEĞİZ’
“Görevlerine son verilen arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucu, bunun ekonomik gerekçelerle alınan bir karardan ziyade, Hürriyet çalışanlarına yönelik bir tasfiye süreci ve sindirme operasyonu olduğu netlik kazandı. Savcıları göreve çağırıyoruz: Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan Hürriyet emekçilerini işten atacak kadar pervasızlaşan bu yönetim, anayasayı çiğnemektedir. Örgütlenme özgürlüğü anayasal bir haktır. Demirören Holding suç işlemektedir. Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkeme salonlarında, hem de uluslararası alanda sonuna kadar savunacağız. Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz.”