19 Nisan 2024 Cuma

TEV-DEM Süveyda saldırısını kınadı

TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Merkezi, Süveyde saldırısını kınayarak saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Merkezi'nin Qamişlo'daki binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında açıklama yapan Diplomatik İlişkiler Sözcüsü Kemal Akif, Süveyde katliamını sert bir şekilde kınadıklarını ifade ederek, saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
 
AKP/Saray rejiminin Efrin'de suç işlediğini belirten Akif, "Elimize gelen bilgilere Türk devletinin Efrin'indeki suçları devam etmektedir. Kaçırılma olayları sürmekte, kaçırılanların ailelerinden fidye istenmekte, eğer fidye verilmez ise kaçırılanlar katledilmektedir. Efrin'de IŞİD terörünün uygulandığı net bir şekilde görülmektedir. Genç, yaşlı ve engelli demeden kaçırılan sivillerin vücudunda işkence izlerine rastlanmış, ayrıca bölgede bulunan cenazelerin parçalandığı ve işkenceyle katledildiği tespit edilmiştir. Bunların yanında tecavüz olayları da devam etmektedir" diye konuştu.
 
Serêkaniyê sınırındaki hareketliliğe dikkat çeken Akif, "Efrin'e yönelik saldırılar devam ederken, Erdoğan'ın açıklama ve tehditlerinin ardından Türk devletinin Serêkaniyê'de, sınır hattı boyunca bölgenin güvenliğini ve huzurunu bozmaya dönük girişimleri artmıştır. Uluslararası güçler, Türk devleti ve çetelerinin Efrin'deki uygulamaları ve Erdoğan'ın Kuzey Suriye'deki halkımıza dönük tehditlerine karşı harekete geçmelidir" diye kaydetti.
 
Akif, Çarşamba günü Süveyde'de yaşanan saldırılara ilişkin şunları söyledi: "TEV-DEM Diplomasi Merkezi olarak 25 Temmuz 2018 tarihinde Süveyde'de gerçekleşen saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz. Bu saldırı, teröre karşı mücadele veren halklara yönelik saldırı olması itibariyle Efrin'e yönelik saldırılarla aynı amacı taşımaktadır. Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
 
"Gerçekleşen bu saldırı göstermektedir ki Suriye krizinin bir an önce çözülmesi ve akan kanın durdurulması için acilen harekete geçilmelidir. Tüm çabalar çözüme hizmet etme yönünde olmalı, şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı demokratik bir Suriye inşa edilmelidir."