5 Temmuz 2024 Cuma

Temelli'den faşist Doğukan Çep'in itirafıyla 'ilgilenmeyen' mahkeme heyetine tepki

Sinan Ateş davasında ülkücü faşist çeteci Doğukan Çep'in itiraflarına ilişkin "bizi ilgilendirmez" diyen mahkeme heyetine tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli, "Ya, sayın yargıç, sayın savcı bunlar sizi ilgilendirmeyecek ne ilgilendirecek? Sizin işiniz ne? Evet, burada itiraflar var dolayısıyla bu itiraf aslında neyi gösteriyor biliyor musunuz? Bu tür organize suçların arkasında çalışan zihniyeti, aklı gösteriyor" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ülkücü faşist Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada ülkücü faşist çeteci Doğukan Çep'in itiraflarına ilişkin konuştu. 

Çep'in ifadesine işaret eden Temelli, "Biz devlete hizmet ediyoruz. Ezilenlerin Sosyalist Partisini bastık, 10 kişiyi vurduk; Geziyi bastık, insanları vurduk; Ferit Gedik'i öldürdük" dediğini hatırlattı. Temelli, "İtiraf etti. Bu itiraflarından sonra yargıç döndü ne dedi biliyor musunuz? 'Sen deminden beri ne anlatıyorsun? Vaktimizi boşa harcıyorsunuz, bunlar bizi ilgilendirmez.' Ya, sayın yargıç, sayın savcı bunlar sizi ilgilendirmeyecek ne ilgilendirecek? Sizin işiniz ne? Evet, burada itiraflar var dolayısıyla bu itiraf aslında neyi gösteriyor biliyor musunuz? Bu tür organize suçların arkasında çalışan zihniyeti, aklı gösteriyor. Hatırlarsınız, dönemin içişleri bakanı demişti ki: 'Bir tuğla çeksem duvar yıkılır.' Ya, duvarınız bir tuğlaya bağlıysa, bu duvar bu kadar çürümüşse ve bu duvarı çetelerle, mafyayla ayakta tutuyorsanız bırakın bu duvar yıkılsın, altında da siz kalın" dedi.