28 Mart 2024 Perşembe

Temelli Van'da: 31 Mart bu iktidarın sonunun başlangıcı olacak

Erciş'in ardından Van'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, 31 Mart'ın iktidarın sonunun başlangıcı olacağını belirtti, "1 Nisan?da umut dolu geleceğimizin yolculuğuna çıkacağız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van'da halkla bir araya geldi. 
 
Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temelli, Maraş ve 19 Aralık cezaevi katliamlarını hatırlattı, "Gelin hep birlikte yan yana bu acıların bir daha yaşanmaması için mücadele edelim, bu zulme son verelim" dedi.
 
Cezaevlerindeki hak ihlallerine de dikkat çeken Temelli, "Hala cezaevlerinde Sisê Ana var, Arin bebek var. Zulüm budur işte. 1 yaşından 80 yaşına kadar bu ülke zulüm altında" diye konuştu.
 
'KADINLAR İKTİDARA KARŞI İTİRAZLARINI YÜKSELTMELİ'
 
"Bu ülkenin mahkeme salonlarında bile adalet kalmadı" diyen Temelli, hapsedilen kadın siyasetçilere dikkat çekti ve ekledi: "İktidar, kadının siyasal ve toplumsal alanda görünmesini istemiyor. Çünkü faşizm erkek egemendir. İktidarlarını devam ettirmelerinin yolu kadını yok saymaktan geçiyor. HDP bir kadın partisidir, HDP’ye düşmanlık edilmesinin arkasındaki sebep budur. Sevgili yoldaşlarımın, arkadaşlarımın tutsak edilmesinin arkasında bu şiddet vardır. Onlar tutsaktır, Türkiye’deki kadınlar da şiddet altındadır. O yüzden de kadınlara çağrı yapıyorum; tüm kadınlar bu iktidara karşı itirazlarını yükseltmeli ve faşizme karşı olan bu mücadelede yan yana gelmelidir."
 
Temelli, 31 Mart yerel seçimlerini hatırlattı, "Bir arada yaşamaya, demokrasiye, bu iradeye tahammül edemeyenler halkları birbirine düşürmeye çalışıyor. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz. HDP herkese bu çağrıyı yapıyor. HDP radikal demokrasi anlayışıyla demokratik cumhuriyeti inşa etmek için uğraşıyor" dedi.
 
'BU ÜLKEYİ KAYYUM UTANCINDAN KURTARACAĞIZ'
 
"Şimdi kayyumlardan kurtulma zamanı" diyen Temelli, "Faşizmin çöplüğüne bu kayyumları süpürüp atacağız. Bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız" diye konuştu.
 
İktidarın, Rojava halklarına yönelik yeni savaş planına tepki gösteren Temelli, iktidarın Şengal, Maxmur ve Efrin'de sivilleri bombaladığını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Erdoğan'ı kastederek, "Ağzını her açtığında nefret söylemi, ağzını her açtığında düşmanlık… Buna son vermek lazım. Buna son vermezsek bu ülkede hiç kimsenin huzuru kalmayacak. Buna son vermenin yolu da haklarımıza sahip çıkmaktan geçiyor" dedi.
 
"1 Nisan’da umut dolu geleceğimizin yolculuğuna çıkacağız" diyen Temelli, seçimler ile ilgili şunları söyledi: "Bugünden itibaren 31 Mart’a kadar 7 gün 24 saat çalışacağız. Her yerde örgütümüzü büyüteceğiz, güçlendireceğiz, sandıklarımıza sahip çıkacağız. Eksik sandık bırakmayacağız, müşahit olacağız, mahallelerde ilçelerde görev alacağız ve çok güçlü bir seçim çalışmasını hep birlikte sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki 31 Mart’ta irademizi sandığa götürdüğümüzde geleceğimize sahip çıkacağız. 1 Nisan’da o umut dolu geleceğimizin yolculuğuna çıkacağız. Önce yerellerde sonra Türkiye’de büyük bir dönüşümü başlatacağız. Demokratik bir Türkiye için bugünden yarına mücadelemizi sürdüreceğiz. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Her şeye rağmen asla vazgeçmedik. Ne diz çöktük ne baş eğdik. O yüzden de diyoruz ki dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız."