26 Nisan 2024 Cuma

Temelli: Suruç'ta yitirdiğimiz canlar için kazanacağız

Partisinin Bursa'da düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran'da demokrasi bayramı kutlayacaklarını söyledi, "Suruç'ta yitirdiğimiz canlar için kazanacağız" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Merinos Parkı'nda miting düzenledi.
 
"Savaşsız sömürüsüz yaşam için buluşuyoruz” sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.
 
Yasemin Göksu ile Azad Bedran'ın sahne aldığı ve coşkunun bir an bile durmadığı mitingde Kürtçe ve Türkçe ezgilerle halaylar çekildi. 
 
İlk konuşmayı yapan Bursa milletvekili adayı Mehmet Emin Adıyaman, AKP iktidarının gerçekleştirdiği katliamları hatırlattı, "Biz kazanırsak bu baskılar bitecek. Çünkü HDP Türkiye’dir. Bunun için herkes HDP’ye destek vermeli" dedi.
 
Miting alanına giren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, büyük bir coşku ile karşılandı. Halkı Kürtçe ve Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Temelli, 24 Haziran'da demokrasi bayramını kutlayacaklarını söyledi. AKP’nin iktidarı bırakmamak için her türlü provokasyonu yaptığını belirten Temelli, “Bütün bu saldırı ve provokasyonlara rağmen barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
14 Haziran'da Suruç'ta AKP milletvekilinin korumaları tarafından öldürülen 4 kişiyi hatırlatan Temelli, şunları söyledi: "Suçluları bulmak yerine HDP’yi suçluyorlar. Nerde görülmüş silahla seçim çalışması. Türkiye kamuoyuna çağrımdır. Suçluları bulmak konusunda inisiyatif alın. Korkaklara karşı cesur olun. Suruç’ta yitirdiğimiz canlar için kazanacağız."
 
Ülkenin en büyük sorunun Kürt sorunu olduğuna vurgu yapan Temelli, "Seçimlere sadece bir hafta kaldı. 7 gün 24 saat çalıştık. Son 7 günde de 24 saat çalışacağız. Evlerimizin ışıkları sönmesin ki sarayın ışıkları sönsün. Kentlerimizi biz yöneteceğiz. Bu kayyumcu zihniyetten kurtulacağız. Sizlerin oyuyla Bursa’dan bir değil 2 milletvekili çıkaracağız" diye konuştu.
 
Temelli’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’deki canlı yayın konuşması dev ekranlardan yansıtıldı. 
 
Binlerce insanın nefeslerini tutarak izlediği konuşmanın ardından uzun süre alkış, ıslık ve sloganlar durmadı.