26 Nisan 2024 Cuma

Temelli: İktidara gerekli cevabı 31 Mart'ta vereceğiz

Akpazar'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli "Ayrımcılıktan beslenen bir iktidar var karşımızda, onlara cevabı yan yana olmakla veriyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim çalışmaları kapsamında Dersim'in Akpazar Beldesi'nde halk buluşmasına katıldı. Buluşmaya HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Alican Önlü, Kemal Bülbül, HDP Dersim Belediye Eşbaşkan Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, HDP Akpazar Belediye Eşbaşkan Adayları Songül Doğan ve Orhan Çelebi, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, SGDF MYK Üyesi Beren Atıcı da katıldı.
 
Yoğun kar yağışına rağmen buluşmaya katılan Akpazar halkı "Leyla Güven onurumuzdur", "Bayram Namaz ölümsüzdür" sloganları atıldı.
 
Buluşmada ilk sözü alan HDK Eş Sözcüsü ve HDP Miletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kendisinin de Akpazarlı olduğunu söyleyerek, "İnanıyorum ki irademizi alanlara, kayyum atayanlara gerekli cevabı vereceksiniz. Seçimi alalım hep beraber coşkulu bir kutlamayı beraber yapacağız" dedi.
 
EN GÜZEL CEVAP YAN YANA OLMAMIZ
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları boyunca her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti, "Herkesle buluştuk HDP'yi anlattık. Bütün farklılıklarımızla yan yana gelişimizi, güç alışımızı anlattık. Onlar da bize sürekli saldırarak tekçiliği dayattılar. Ayrımcılıktan, ötekilikten, nefretten beslenen bir iktidar var karşımızda. Yan yanayız en güzel cevabı yan yana olmakla veriyoruz" şeklinde konuştu.
 
BAŞKA ÖLÜMLER OLMASIN İSTİYORUZ
 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Leyla Güven'in açlık grevinin 137. gününde olduğunu anımsatan Temelli, "Leyla Güven, tam 137 gündür bedeniyle hukuksuzluğa, zulme direniyor. Onun inancı mücadelemize güç katıyor, binlerce yoldaşımız cezaevinde açlık grevinde. 300'den fazla yoldaşımızın durumu kritik, bu hukuksuzluğa son verin. Bu meseleyi seçim malzemesi haline getiriyorlar, Bu da bu hukuksuzluğun devam etmesine neden oluyor. Bu hukuksuzluk yüzünden Zülküf Gezen'i ve Ayten Beçet'i yitirdik. Adalet Bakanlığına sesleniyoruz: Başka ölümler olsun istemiyoruz, başka kimseyi yitirmek istemiyoruz, 'ölümler olmasın' diyoruz. Türkiye'nin her yerinde Leyla Güven'in sesine ses katmalıyız. Açlık grevindeki yoldaşlarımızın sesi olmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
DEFİN HAKKINI BİLE GASP EDİYORLAR
 
Gezen'in ve Beçet'in cenazelerinin polis tarafından kaçırılarak gömüldüğünü hatırlatan Temelli, sözlerine şunları da ekledi: "Cenazeleri halktan, ailelerinden kaçırıyorlar. Defin hakkını gasp eden bir iktidar var, karşımızda insanları katleden Yeni Zelanda görüntüsünü sinevizyonlardan göstererek siyaset yapan bir iktidar var. Aynı zihniyeti Alevi toplumunu yok sayan, bu iktidar Aleviler'i de ikinci sınıf olarak görmekte, Aleviler'in hakını da gasp etmektedir. İşte güç birliklerimizle yan yana gelerek 31 Mart'ta onlara gerekli cevap vereceğiz."