24 Nisan 2024 Çarşamba

Temelli: Evlatlarımızın bedeni üzerinden siyaset yapma

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cihanbeyli'den yanıt verdi: "Kandil?e gideceklermiş. Kürt anneleri de Türk anneleri de bu çocukları sen siyasetine alet yap diye dünyaya getirmedi."
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. 
 
7 Haziran ve 1 Kasım öncesi gibi aynı oyunların yine başladığını söyleyen Temelli, "Yine düşmanlık yine savaş. HDP’ye yönelik saldırı girişimleri. Kulu’da biber gazı yedik. Bağışıklık sistemimiz alışmış. Geçen Balıkesir’deydik temiz hava iyi gelmedi çünkü gaza alışmışız" dedi.
 
16 yıldır halka yasaklardan, yolsuzluklardan başka bir şey vermemiş olan iktidarın bugün aynı şeyleri tekrarladığını söyleyen Temelli, "Şimdi yine savaş senaryolarıyla karşımıza çıkıyor. Kandil meselesi önümüze geldi. Kandil’e gideceklermiş, şöyle olacakmış, böyle olacakmış. Bizim çocuklarımızın, evlatlarımızın bedenleri üzerinden siyaset yapmayın. Kürt anneleri de Türk anneleri de bu çocukları sen siyasetine alet yap diye dünyaya getirmedi" dedi. 
 
AKP'nin savaş politikasıyla insanları birbirbirine düşman ederek oy devşirmeye çalıştığını kaydeden Temelli, ekledi: "Bu savaş iktidarına hep birlikte karşı çıkmak sorundayız."
 
Temelli, AKP iktidarı gidince oturup konuşulacak bir iklim olacağını belirtirken, "Diyarbakır'da Kürt sorunu yoktur, diyor. Kimse böyle kardeşlik istemiyor. Asıl olan eşit yurttaşlık temelinde aynı ülkede yaşamaktır. Bunu sağladınız mı, yok. O zaman size güle güle" dedi.
 
Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buzdolabı açıklamasına da değindi, "Bizim zamanımızda buzdolabı tüketimi artmış, diyor. Buna kim bilgi veriyorsa hayretle izliyoruz. Buzdolabının refah göstergesi olduğu yıllar 1930’lar. İnsanlar 60’lardan beri buzdolabı kullanıyor" dedi.